Avto
9 ogledov

Po vectri prihaja čas insignie

Edina uradna fotografija insignie, ki je doslej prišla v javnost. Žurnal24 main
Opel je za prihodnje leto napovedal prihod insignie, popolnoma novega avtomobila srednjega razreda, ki bo nadomestil vectro.

Vsake lepe stvari je enkrat konec. Ime vectra, ki jo je od leta 1988 nosilo 5,5 milijona prodanih Oplovih vozil, odhaja v zasluženi pokoj. Vendar Nemci zatrjujejo, da bo družina insignie več kot dostojni naslednik. Novi rod naj bi pomenil radikalen korak naprej v Oplovi filozofiji, tako glede zmogljivosti kot udobja. Obenem v tovarni obljubljajo, da bo insignia vsej napredni tehnologiji navkljub ostala cenovno dostopna širši množici kupcev in zato resen konkurent dražjim tekmecem.

Koncept opel GTC

 
Premiera julija v Londonu
Podatki glede oblike novinke so zelo skopi, namigujejo le, da jo bo povzela po odmevnem športnem konceptu GTC. Insignio bodo sestavljali v matični tovarni v Rüsselsheimu, postavljena pa bo na platformo epsilon 2, ki si jo bo delila z drugimi modeli znotraj matične korporacije GM. Prvič bo javnosti predstavljena na londonskem avtosalonu konec prihodnjega julija.


Začetki Oplovih avtomobilov srednjega razreda segajo v leto 1970, ko je bila predstavljena ascona. V treh generacijah so prodali kar 4,4 milijona primerkov. Leta 1988 jo je nadomestila vectra. Glede na prodajne rezultate se je Opel z vectrinimi tremi generacijami uvrščal med poglavitne igralce v srednjem razredu vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.