Avto
46715 ogledov

Policiji ni mogoče več ubežati, prve kazni s pomočjo dronov

Policijske luči Profimedia
Policiji vozniki ne morejo več ubežati. Prekrške so začeli preverjati z droni, 'padle' pa so tudi že prve kazni.

Policija z droni lahko spremlja prečkanje rdeče luči, napačno zavijanje, prehitevanje čez polno črto in številne druge kršitve, piše slovaški spletni portal Pravda. Slovaška policija je navdih dobila v tujini in postopoma v svojo opremo vključuje tudi drone. Voznik takšne "policijske patrulje" v zraku nima možnosti opaziti v zraku, poroča spletni portal.

Droni lahko snemajo različne oblike prometnih prekrškov. Na primer napačno zavijanje ali prehitevanje na ravni črti. "Drone bomo uporabljali predvsem na zahtevnejših terenih, kot so vzponi, spusti, težji zavoji," so sporočili s policije, z enim od »ulovov« pa so se pohvalili tudi prek video posnetka na Facebooku.

"Policisti regionalnega prometnega inšpektorata v Bratislavi pri svojih službenih opravilih uporabljajo tudi pomoč službenih dronov. O tem se je v preteklih dneh prepričal voznik osebnega motornega vozila, ki je skozi križišče zapeljal brez upoštevanja rdečega znaka na svetlobno-signalni napravi," so v statusu na družbenem omrežju zapisali slovaški policisti. Policisti dodajajo, da je voznik na kraju samem prejel kazen za prometni prekršek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • vojko19 09:58 11.marec 2024.

    Povečal se je vpis v strelska društva za streljanje glinastih golobov

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:16 11.marec 2024.

    Najbolj da dajo v vsako hišo enega policaja,da nas bo nadziral in kaznoval če se pravilno obnašamo,ej kam gremo,begunci pa blodijo po mestih,kradejo in posiljujejo naše otroke, ful dobr,in jim na koncu dajo posteljo,3 obroke na dan,zdravniško oskrbo,žepnino,zastonj avtobus,da popi...š

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 07:34 11.marec 2024.

    Če droni nadzorujejo promet, ni sporno, če ti brenči nad privat hišo, pa je tarča za vajo v streljanju..