Avto
2218 ogledov

Porsche uvedel banalno novost

Prstni odtis na porscheju 911
1/4
Porsche
Poskus, kako vsakemu kupcu ponuditi edinstveno najbolj unikaten avto.

Porsche velja za proizvajalca z zelo zahtevnimi strankami. Že v procesu konfiguriranja bodočega avta prihaja lahko do velikih razlik pri opremi in opravi, zato je v resnici le malo zares identično izdelanih vozil z ikoničnim Porschejevim znakom na nosu.

Da bi še poudarili individualizem strank, so pri nemški družbi stopili korak dlje. Odslej za svoj model 911 ponujajo možnost, da si stranka na prednji pokrov prtljažnika vgravira svoj prstni odtis. V rahlo povečanem merilu.

Dražba porsche cayenna Avto Za porsche je treba zaslužiti vsaj 180 tisoč evrov na leto

Odtis naredijo ob pomoči naprednega neposrednega tiska na že obarvan del karoserije v fazi proizvodnje. Seveda potem, ko stranka pred tem odda svoje biometrične podatke v enem od Porschejevih izpostav.

Pokrov že izdelanega avta odstranijo, nanj pa robot nanese grafiko. Nato sledi še postopek nanosa prozornega zaščitnega sloja in poliranje. Pokrov na koncu spet namestijo na avto. 

Prstni odtis na porscheju 911 | Avtor: Porsche Porsche

Pri Porscheju poudarjajo, da so postopek visokokakovostnega tiska razvili sami ter da ima kupec ves čas nadzor, kaj se dogaja z njegovim zasebnim podatkom. 

V srednjeročnem obdobju nameravajo strankam poleg prstnega odtisa ponuditi tudi tisk drugih grafičnih elementov na karoserijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 12:20 24.februar 2020.

    Zakaj porš hoče biometrične podatke bogatejših?