Avto
2622 ogledov

Slovo dveh hitrih japoncev

Malo je dvojčkov med avti, ki pustijo tako globoko sled.

Tudi iz slovenskih cenikov sta izginila tako model subaru BRZ kot tudi toyota GT86. Gre za dvojčka, plod sodelovanja med Subarujem in Toyoto. Dvovratna kupeja z zadnjim pogonom sta ob svojem prihodu na trg leta 2012 izredno pozitivno presenetila, saj se je za na videz preprosto zasnovo skrival izredno sposoben in predvsem bistveno cenejši športni avto od marsikatere druge znamke.

 | Avtor:

Iz Subaruja so te dni sporočili, da ne pobirajo več naročil za BRZ. Britansko predstavništvo znamke je za Carscoops tudi uradno potrdilo, da se je za evropski trg proizvodnja že zaključila.

Ker ga izdelujejo na isti liniji Subarujeve tovarne, bržkone isto velja tudi za Toyotin GT86, ki ga na slovenski strani znamke ne boste več našli. Iz Toyote so sicer za Roadshow nekoliko zagonetno povedali le, da se bo proizvodnja GT86 "nadaljevala" tudi jeseni, kar pa lahko pomeni tudi le izpolnitev dosedanjih naročil.

V isti Subarujevi tovarni v Oti bodo sicer že prihodnje leto začeli izdelovati naslednika, ki ga ponovno skupaj razvijata obe znamki in ki naj bi bil predstavljen na zdaj odpovedanem Ženevskem avtosalonu marca 2021. Če je verjeti govoricam, naj bi za pogon spet poskrbel Subaru, bokserski motor pa naj bi pridobil na kubičnih centimetrih (zdaj 2.000) in moči (do zdaj 147 kW/200 KM). Seveda si lahko obetamo tudi veliko nove napredne tehnologije na področju vožnje, varnosti in udobja. Ter predvsem upamo, da bo avto na voljo v Evropi.

 | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.