Avto
26 ogledov

Povabilo na kavo v avtomobil

Fiat 500L
1/10
Saša Despot
Dame pri izbiri avtomobila nismo preveč zahtevne, a kljub temu mora izpolniti nekatera merila. Nazadnje se je na test pustil peljati fiat 500 L, mlajši, a večji brat ikoničnega modela 500.

Prostornost

Fiat 500L je precej večji od modela 500, a kljub temu ni prevelik, da bi vam pri parkiranju povzročal težave. Še posebno če vam pomagajo senzorji. Plus je prostorna notranjost, v kateri se bo še tako velik potnik počutil dobro; posledično je velik tudi prtljažnik, minus je le, da se je treba pri odpiranju precej skloniti, še posebno če nosite visoke pete. A dodaten počep za čvrstejšo zadnjico nikoli ne škodi.

Preglednost

Ravno zato, ker je prostoren, je tudi izjemno pregleden. Pogled na dogajanje na cesti je odličen naprej in nazaj, a to še ne pomeni, da lahko pozabite na mrtvi kot. Preglednost s seboj prinaša svetlost, ki je v avtomobilih prava redkost. Dodatne svetlobe boste deležni, če bo vaš model imel veliko sončno streho, ki je lahko prav čarobna. Seveda jo lahko tudi zakrijete, kadar si boste zaželeli intime.

Praktičnost

Kakršnakoli prilagodljivost v večjih avtomobilih je več kot dobrodošla. Tale se lahko pohvali z pomikom zadnjih sedežev, kar je vsekakor vredno pohvale, da proizvajalci mislijo tudi na “zadnje” potnike. Tudi sama dostopnost do zadnjih sedežev je zelo lahkotna in potnik ima občutek, kot da vstopa v limuzino. Plus za večere, ko se s prijateljicami odpravite ven v visokih petah in krilcih, v katerih je izstopanje lahko pravi izziv.

Podoba

Ne smemo pozabiti na zunanji videz, ki je skoraj tako pomemben kot notranjost. Veliki fiat je lepotec, ki mu piko na i daje dvobarvna karoserija. Njegova prednost je, da sprednji in zadnji del nista prevelika oziroma predolga, sprednje luči pa mu dodelajo podobo in spominjajo na ikonični model 500. Največja posebnost notranjosti je kavni avtomat, ki stane 320 evrov, prijateljice pa lahko na kavo povabite kar v avtomobil.

Udobna vožnja

Funkcija, ki omehča volan za vožnjo po mestu, je za marsikoga velika prednost. Vsekakor je odlična za parkiranje in manevriranje, vendar pa je tudi ob izklopu volan precej mehek, ob trenutkih celo preveč. To se najbolj opazi med vožnjo po avtocesti, kjer ima voznik občutek, da avto malce pleše. Boljši vtis je pustil zaslon, ki ponuja uporabne podatke o porabi, z njegovo pomočjo pa lahko avtomobil prilagajte sebi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.