Avto
17 ogledov

Na slepem zmenku z rdečkom

Audi A1
1/19
Anže Petkovšek
Audi A1 – Žurnalov ženski avto leta 2011. Je majhen, a prostoren. Popoln za žensko, ki rada v avto natrpa vse mogoče stvari, a ga še vedno lahko brez težav parkira povsem sama. Največji minus? Poraba goriva.

Poznate občutek, ko se usedete v avto in se nikakor ne morete namestiti, nekaj vas moti, pa ne veste, kaj? No, audi A1 je popolno nasprotje. Takoj vas sprejme vase in vam da občutek udobja in nadzora. Seveda sem se morala najprej dotakniti vsega, kar je bilo na dosegu moje roke, da sem začutila, v kaj se sploh spuščam. Najbolj mi je bilo všeč, da nima tisoč in ene tipke, za katere šele po treh mesecih spoznaš, čemu sploh služijo. Takoj sva se ujela. Plus za preprostost.

Na cesto!

Audi A1 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Še namestim sedež in volan ... in pripravljena sem. Prvi ovinki so se vlekli, hočem hitreje! Kar čutila sem, da hoče moj novi prijatelj v meni vzbuditi malo adrenalina. Sicer ne maram hitre vožnje, a tudi prešibkega motorja ne. Nekaj vmes. Ko pa sem se zapeljala po ljubljanski obvoznici, sem se spomnila, da obožujem šviganje med počasnimi avtomobili. Zmogljivost motorja te hitro zasvoji. Minus za vse živčne voznike, ki ne znajo uživati v vožnji! (Tudi sama sem med njimi). Moj cilj? BTC, seveda.

Moje parkiranje je odvisno od dneva, a z malim rdečim jeklenim konjičkom je še kar šlo, kljub temu, da nima senzorjev za parkiranje! Hm, mogoče bi jih pa vseeno imela.

Misija: napolni prtljažnik

Preden sem se odpravila na lov za nakupovalnimi vrečkami, sem preverila velikost prtljažnika. Ni slabo! Če bi se na morje odpravila s prijateljicami, bi sicer morale malce skrčiti izbor oblačil, a to bom raje rešila tako, da bom na skupne počitnice povabila samo eno ali dve. Udobneje bo. Mimogrede še nasvet: visoka prijateljica naj raje sedi spredaj.

Audi A1 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ženski nikoli ni težko napolniti prtljažnika, a jaz ga ta dan nisem mogla. Imela sem kar nekaj vrečk, res sem se trudila, da bi z enim šopingom nabasala prtljažnik, a te misije moja denarnica ne bi zmogla. Sem pa zadnje sedeže v trenutku zapolnila z mojima mačkonoma. Dala sem ju v košaro, košaro na zadnje sedeže in smo se odpeljali k veterinarju. Vožnja bi bila prijetnejša, če bi Rdečko imel avtomatsko klimo, a smo se morali sprijazniti z ročno. Obračanje gumbov pri 36 stopinjah Celzija ni prav nič zabavno. Sporočilo vsem bodočim lastnicam: avtomatska klima je must have!

Le še z denarnico se pogovorim

Ob sončnih in toplih dnevih se sicer raje kot z avtomobilom vozim s kolesom, kar bi se po treh dneh druženja z Rdečkom morda spremenilo. A še prej bi se morala s tem strinjati moja denarnica, ki zaenkrat ne podpira vožnje z audijem. Poraba goriva je namreč kar precejšnja, to pa je v časih, ko se cene večkrat dvigajo kot spuščajo, kar tvegana naložba. Zato se bom za zdaj raje obdržala na dveh kolesih.

Komentarjev 1
  • Skippy 12:37 25.september 2012.

    premočne noge ...