Avto
2 ogledov

Praktični križanec

prologue_peugeot_03 Žurnal24 main
Peugeot je predstavil prologue, konceptni model, ki bo luč sveta ugledal na avtomobilskem salonu v Parizu in je napoved dolgo pričakovanega enoprostorskega crossoverja 3008.

Napoved prihoda tretjega Peugeotovega modela z dodatno ničlo v oznaki in enako udarno obliko prav tako kot modela 1007 in 4007 odstopa od modelne palete vozila z levjo oznako.



Prologue je že skoraj pripravljen za proizvodnjo. Narejen je na platformi modela 308 in predstavlja zanimivo kombinacijo SUV-a in enoprostorca. Kompaktni brat velikega SUV-a 4007 bo konkurente iskal med VW tiguanom, ford kugo in drugimi modeli, katerih pustolovski duh odgovarja vrlinam pravih praktikov. V ponudbi bo tako različica na prednji kot na vsa štiri kolesa.



Oblika notranjosti se bo v veliki meri naslanjala na preizkušeni in dobro sprejeti model 308. Pri Peugeotu obljubljajo dobro modularnost sedežev, po nekaterih namigovanjih pa naj bi 3008 sprejel celo sedem potnikov. Konceptni prologue je opremljen s hibridnim pogonskim sistemom in 147 kW/200 KM najvišje moči, ki v okolje izpusti le 109 g/km CO2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.