Avto
56 ogledov

Predstavljena limuzinska opel astra

Opel astra limuzina
1/4
Opel
Pri Oplu so po petvratni kombilimuzini, karavanskem sports tourerju in GTC coupeju predstavili četrto izvedenko modela astra, štirivratno limuzinsko različico. Pričakujemo še brezstrešno CC-različico.

Nova limuzina (dolžina/širina/višina: 4658/1814/1476 mm) ima 2.685 mm dolgo medosno razdaljo. Prtljažnik ponuja 460 litrov prostora, to je 90 litrov več kot pri petvratni različici. S podiranjem, v razmerju 60:40 deljivega naslonjala zadnjih sedežev, je prostornino prtljažnika mogoče povečati do 1010 litrov.

"Naša nova astra limuzina je pomemben del produktne ofenzive in ima eno ključnih vlog v naši strategiji rasti. Je skladna, cenovno dostopna alternativa številnim štirivratnim limuzinam srednjega razreda, zaradi česar ji pripisujejo pomemben potencial v Zahodni Evropi. Ob tem bo imela vodilno vlogo pri trajni rasti našega tržnega deleža na ključnih rastočih trgih, kot sta Rusija in Turčija, za katera je posebej značilno veliko povpraševanje po kompaktnih avtomobilih z ločenim prtljažnikom," pravi predsednik Opla Karl-Friedrich Stracke.

Aerodinamična oblika

Opel astra limuzina | Avtor: Opel Opel
Oblikovalska ekipa je novinki namenila tekočo silhueto. Streha se v mehkem loku razteza nad potniškim prostorom in nato za njim ostro spusti proti kratkemu zadnjemu delu, z aerodinamičnim zaključkom. Ker se zadnja stebrička strehe raztezata daleč nazaj, je prtljažnik zlit v elegantno celoto. Posebna oblikovalska črta poteka v višini kljuk vrat proti zadnjemu delu, kjer se na spodnjem delu stebričkov strehe, v zadnjem delu avtomobila zaključi.

Zadnji del označujejo nagnjeno zadnje steklo, integrirani spojler in zajeten odbijač. Oblika zadnjih luči povzema obliko luči drugih aster. Notranjost luči združuje krilo. Tako kot smo pri Oplu vajeni že pri drugih modelih, bo tudi limuzinsko astro moč "obuti" v velike pnevmatike, tja do 19 palcev velikosti.

Tehnološki bonbončki

Po sestrskih modelih je povzeta tudi tehnološka plat. AFL+ (Advanced Forward Lighting) z biksenonskimi žarometi in številnimi funkcijami delovanja, vključno z variabilno porazdelitvijo osvetlitve, osvetlitvijo zavojev in prilagodljivim delovanjem nezasenčenih luči. Sistem prilagodljivega podvozja FlexRide samodejno prilagaja blaženje prevladujočim pogojem vožnje in zagotavlja vozniku možnost izbire med tremi različnimi načini delovanja: izhodiščno Standard, udobju naravnano Tour in odzivnejši način delovanja Sport. Ergonomični sedeži z znakom odobritve AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V), ki podpirajo hrbet, so na voljo za voznika in sovoznika. V podatkovni bazi navigacijskega sistema Navi 900 so ceste več kot 30 evropskih držav in digitalni potovalni vodnik, shranjen na SD-kartici.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:26 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **