Avto
36 ogledov

Prenova: Mazda6

Na zgornji fotografiji je aktualna mazda6, na spodnji pa prenovljena različica.
1/7
Žurnal24 main
Mazda bo na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi premierno predstavila prenovljeno različico mazde6.

Prenova prednjih in zadnjih luči pri mazdi6 izraža večjo športnost. Petkotna oblika maske hladilnika zaokroža Mazdin družinski obraz, znan pri vseh novih oziroma prenovljenih modelih. Kupcem bo na razpolago šest motorjev vključno z zmogljivim dvolitrskim DISI (direct-injection spark ignition) bencinskim motorjem z neposrednim vbrizgom in nižjimi izpusti ogljikovega dioksida kot pri predhodnem dvolitrskem motorju. Na voljo bo tudi s petstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je posebej prilagojen omenjenemu novemu agregatu. Zagotavlja optimalno kombinacijo zmogljivosti in nizke porabe goriva. Prenovljeni bodo 1,8- in 2,5-litrski bencinski motorji, 2,2-litrski dizelski agregat pa bodo odslej odlikovale nižje vrednosti porabe goriva in izpustov ogljikovega dioksida.

Prenova obsega tudi prenovo delov karoserije in novosti na področju aktivne varnosti, kot sta nov sistem prilagodljivih prednjih žarometov in pomoč pri speljevanju navkreber. Prenovljeni model bo v Evropi naprodaj od letošnje pomladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.