Avto
2004 ogledov

Prenovljena uspešnica z novimi aduti

dacia duster
1/22
Dacia
Kot je bilo obljubljeno, je Dacia začela z jesenjo tudi v Sloveniji prodajati prenovljeni dacia duster, ki se je predvsem oblikovno približal manjšemu sanderu.

Duster je prava Dacijina uspešnica, saj so jih od predstavitve prve generacije leta 2921 prodali že več kot 1,9 milijona, med športnimi terenci pa je V Evropi že od leta 2019 CELO številka ena.

Dacia Duster Avto S katerim avtom je zadovoljen gorski reševalec?

dacia duster | Avtor: Dacia Dacia

V prenovljeni izdaji je od manjšega sandera prevzel nove Dacijine žaromete z značilnimi dnevnimi lučmi v obliki črke Y, enak vzorec pa so dobile tudi zadnje luči. Novim romunskim oblikovni smernicam je prilagojena tudi sprednja maska. Duster je kot prva dacia opremljen tudi z led smerniki, led pa so tudi zasenčene luči in luči za osvetlitev registrske tablice. Oblikovalcem je s spremembami na karoseriji in novimi kolesnimi platišči uspelo nekoliko izboljšati tudi dusterjevo aerodinamiko, s tem pa tudi zmanjšati porabo goriva.

dacia jogger Veliko novega Avto Od blizu smo spoznali novo poceni dacio za velike družine

Digitalni in praktični dodatki

V notranjosti izstopa možnost 8-palčnega lebdečega zaslona, infozabavni sistemi so po novem trije, nekaj je tudi novih z gospodarno in terensko vožnjo povezanih vmesnikov, več je tudi možnosti digitalnega upravljanja, bolj ergonomični in s tem tudi bolj udobni pa so postali tudi sedeži. Novost je tudi sredinska konzola z vzdolžno pomičnim naslonom za roko, 1,1-litrskim predalom in vtičnicama USB za zadnje potnike.

dacia duster | Avtor: Dacia Dacia

Duster s prednjim ali štirikolesnim pogonom še naprej ostaja terenu naklonjeni avtomobil, ki je v kombinaciji s štirikolesnim pogonom opremljen tudi z elektronskim sistemom za pomoč pri terenski vožnji »4x4 Monitor«. Motorna tehnika ostaja bolj ali manj enaka, v kombinaciji z 1,3-litrskim turbobencinskim štirivaljnkom TCe 150 pa je na voljo tudi dvosklopčni menjalnik EDC. Ker gre za dacio, je seveda možna tudi različica s pogonom na utekočinjeni naftni plin LPG.

Dacia Sandero Preskok Avto Test: Kaj danes ponuja poceni avto?

Kaj pa cene? Osnovni dacia duster 1.0 TCe 90 z opremo essential bo na voljo za 13.990 evrov, za duster s pogonom na LPG pa bo  treba odšteti dodatni tisočak. Najdražji duster s samodejnim menjalnikom in opremo prestige bo stal 20.790 evrov.

dacia duster | Avtor: Dacia Dacia

Dacia Sandero Evropska uspešnica Avto Najbolje prodajan v Evropi ni več golf, ampak Romun
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.