Avto
3054 ogledov

Še en, ki je izgubil vzvod in dobil mali gumb

Mazda CX-3
1/9
Mazda
Majhne, a dobrodošle spremembe za tiste, ki si želijo še več gumbov v avtu.

Mazda je na salonu v New Yorku pokazala prenovljenega malega križanca CX-3. Ravno revolucije niso zganjali, na zunaj bo pozorno oko opazilo rahlo drugačne prednje žaromete (med dodatki bodo prvič tudi matrični žarometi) in novo grafiko na zadnjih. 

Znotraj pa je poleg dodelave uporabljenih materialov in obrob glavna novost gumb, ki je zamenjal klasično ročico ročne zavore. Zaradi elektronske ročne zavore so našli nekaj dodatnega prostora za odlaganje kozarčkov ali plastenk in prilagodili položaj naslonjala za roko. Tega imata po novem na voljo tudi zadnja potnika.

Mazda CX-3 | Avtor: Mazda Mazda

Takšna je bila notranjost v sedanjem CX-3:

Mazda CX-3 | Avtor: Mazda Mazda

Tehnična novost, ki je pričakovana, pa je vpeljava tehnologije G-vectoring, ki jo pri Mazdi uporabljajo že pri modelih 3, 6 in CX-5. Gre za povezavo podvozja in motorja, tako da v ovinkih celotno vozilo deluje bolj umirjeno. 

Nekoliko prenovljen je tudi dvolitrski bencinski motor, ki naj bi bil sedaj še učinkovitejši. CX-3 bo brez tehnologije prečiščevanja s sečnino ali filtra trdnih delcev ustrezal posodoljenemu standardu o emisijah euro 6c, ki bo stopil v veljavo septembra letos.

Prenovljeno CX-3 v Evropi pričakujemo poleti.

Mazda CX-3 | Avtor: Mazda Mazda

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • optimist11 08:36 02.april 2018.

    Če ti "crkne" akumulator, kako spustiš ročno zavoro?

  • NeAnonimni 09:05 30.marec 2018.

    Škoda, da so odstranili ročko ročno zavoro. Te elektronske so za mestne fantke