Avto
9 ogledov

Pri Citroënu najavili povsem novo vozilo

Citroën aircross koncept
1/5
Citroën
"Push to Pass" je ime Citroënove produktne strategije, ki predvideva 34 novih vozil. Med njimi bo tudi povsem novo vozilo, ki ga bodo predstavili čez dve leti.

Proizvodnja novega vozila, križanca, znamke Citroën, ki je bila prvotno predvidena izven Evrope, bo potekala v Franciji v obratu v Rennesu. Projekt C84 je del dinamičnih aktivnosti te znamke, ki bo v manj kot 18 mesecih predstavila štiri nove modele.

Ta križanec, ki bo izdelan na konstrukcijski osnovi EMP2, bo dopolnil proizvodnjo bodočega avtomobila Peugeot 5008 in modela Citroën E-mehari. S temi tremi modeli se bo proizvodnja v Rennesu s trenutnih 60 tisoč povečala na 100 tisoč vozil letno.

Naložba v obrat v Franciji je vredna 100 milijonov evrov, od nje pa bodo imeli korist tudi ostali proizvajalci iz avtomobilske panoge v Bretanji.

Tiskovna predwstavnica podjetja je za Automotive Europe News potrdila, da bo novi križanec oblikovno sledil konceptu aircross, ki ga zaznamuje edinstven svetlobni podpis in zaobljena oblika. S tem vozilom bodo zamenjali model Cr aircroos, ki je "preoblečeni" mitsubishi ASX in se ne prodaja najbolje. Citroën je v Evropi v prvih eptih mesecih prodal zgolj 4.832 modelov C4 aircross.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.