Avto
34 ogledov

Prihaja hibridni "papamobil"

Novi papamobil je posebej prilagojen za vožnjo med ljudmi. Žurnal24 main
Po vladavini bencinskih avtomobilov Mercedesovi inženirji za poglavarja Katoliške cerkve pripravljajo prvi avtomobil na električni pogon. Premiera je najavljena za jesen, ko bo papež Benedikt XVI. obiskal Nemčijo.

Nemški proizvajalec avtomobilov Mercedes-Benz pripravlja hibridni "papamobil", ki naj bi bil nared septembra, ko bo papež Benedikt XVI. obiskal Nemčijo.

Hibrid bo temeljil na Mercedesovem terenskem modelu razreda M. Litij-ionske baterije mu bodo omogočale, da zgolj na električni pogon prevozi pot, dolgo 30 kilometrov. Papež pa ne bo mogel uporabljati vozila zgolj na električni pogon, saj bi moral njegov voznik v primeru atentata z veliko hitrostjo zapustiti mesto dogodka.

"Zeleni" papež
Iz Vatikana so že konec leta 2010 sporočili, da bi papež Benedikt XVI. z veseljem uporabljal papamobil na sončno energijo in na ta način pripomogel k varovanju okolja, vendar pa takrat Vatikan še ni imel nobene ponudbe za tako vozilo. Predsednik vatikanske uprave, kardinal Giovanni Lajolo, je zdaj potrdil uporabo hibridnega vozila za papeža, ki pa mora zadovoljiti najvišje zahteve glede varnosti in voznih sposobnosti.

Mercedes-Benz je tem zahtevam ugodil in bo nadaljeval več kot 80 let staro tradicijo izdelovanja vozil za papeža, ki so ga italijanski mediji zaradi svojega zavzemanja za zaščito ljudi in okolja že poimenovali "zeleni" papež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.