Avto
109 ogledov

Prihaja navigacija s projekcijo na steklu

Garmin HUD Garmin
Garmin je predstavil navigacijsko napravo s tehnologijo head-up, ki sliko projicira na vetrobransko steklo.

Projiciranje na steklo ne bo več v domeni luksuznih avtomobilov. Navigacijski velikan Garmin je predstavil nov izdelek, ki so ga poimenovali preprosto HUD (head-up display). Gre za prenosno napravo, s katero upravljamo navigacijsko aplikacijo na pametnem telefonu.

Voznik s projektorjem, nameščenim pod vetrobranskim steklom, ki projicira sliko na steklo, v vidnem polju spremlja vse podatke o začrtani poti in mu ni treba umikati pogleda s ceste. S tem se lahko bolj osredotoči na vožnjo, ki je tako varnejša.

Številni podatki na steklu pred voznikom

Vse, kar voznik potrebuje, je napravica HUD, s katero se poveže prek bluetootha na pametnem telefonu, ki podpira aplikacijo Garmin Street Pilot 1; ta stane okoli 20 evrov.

Pri Garminu zagotavljajo, da njihova naprava ponuja več informacij kot serijske HUD-naprave v avtomobilih. Podpredsednik Garmina, pristojen za prodajo po svetu, Dan Bartel pojasnjuje, da lahko voznik na vetrobranskem steklu spremlja podatke o trenutni hitrosti in omejitvah, kje mora zaviti, koliko je oddaljen od naslednjega zavoja in kdaj bo prispel na cilj.

HUD voznikom prikazuje tudi, na kateri vozni pas morajo zapeljati pred naslednjim zavojem, in jih opozarja, ko presežejo dovoljeno hitrost, hkrati pa samodejno soncu, sencam in temi prilagaja osvetlitev projekcije.

HUD bo v ZDA na voljo še letos, podatki o Evropi pa za zdaj niso znani.

Komentarjev 1
  • mph 10:00 09.julij 2013.

    Bi zelo rad videl kako se to obnese okrog poldneva pri lepem vremenu ....