Avto
2562 ogledov

Prihaja novi RAV4, dizla ne bo

Toyota RAV4 Toyota
Toyota je več kot 20 let izkušenj na področju športnih terencev in hibridov pred dvema letoma vknjižila v prenovljeni, trenutno aktualni, hibridni različici športnega terenca C segmenta RAV4. V New Yorku bo razkrita nova generacija.

Pri Toyoti so sporočili, da bodo na avtomobilskem salonu v New Yorku, ki vrata odpira 28. marca, razkrili novo generacijo hibridnega terenca RAV4. Japonci so tudi že objavili prve obrise novega modela.

Žurnalova delavnica s Toyotinimi hibridnimi vozili Avto Zakaj Slovenci kupujejo hibridna vozila in zakaj ne?

Pred dvema letoma so ob predstavitvi pri slovenski Toyoti pojasnili, da bo prenovljeni hibrid predstavljal kar polovico prodaje RAV4, tudi v Sloveniji. Te številke so se izkazale za premalo optimistične, saj po zadnjih podatkih kar osem od desetih kupcev športnega terenca izbere v hibridni in ne dizelski izvedenki. Prav zato se dizel, še pred prihodom nove generacije, ki bo pri nas na voljo leta 2019, umika iz prodaje.

Toyota RAV4 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

PRIMA test prestižnih limuzin MERILI SMO PORABO GORIVA Avto Bencinski hibrid s porabo goriva povsem konkurenčen dizelskim strojem

Poznavalci pričakujejo, da bodo pri Toyoti, podobno kot pri novi generaciji aurisa, ponudili več hibridnih sklopov, torej tudi zmogljivejše kot tudi več asistenčnih sistemov. Tako kot križanec C-HR, novi auris in tudi prius, bo RAV4 nastal na modularni TNGA platformi.

Primož Tiringar Avto Na slovenske ceste prihaja več kot 1.000 novih hibridov

Po podatkih JATO Dynamics se je prodaja modela RAV4 v Evropi sicer lani povečala za 1,2 odstotka na 71.254. Po podatkih Automotive News Data Center pa je Toyotin terenec še veliko bolj uspešen v ZDA (tam ponujajo tudi V6 bencinski motor), kjer so jih lani prodali 407.594, zato ni čudno, da bo premierno razkrit prav v New Yorku in ne v Parizu, Frankfurtu ali Ženevi.

Toyota C-HR Avto Namesto hibrida neklasična klasika
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.