Avto
7 ogledov

Prihaja še BMW X4

BMW X3 Žurnal24 main
Vodilni možje BMW so se odločili, da ne bodo več molčali in priznali, da se bo družini X pridružil model X4, ki bo športna različica modela X3.

"Ni govora, da bo novi X4 mali X6, kot so to predvidevali mnogi. Novinec bo narejen na osnovi modela X3 in bo na trgu umeščen nad njim. O podobnosti pričajo tudi identične dimenzije in isti motorji. BMW X4 bo športna različica modela X3," pravi Norbert Reithofer, predsednik upravnega odbora BMW Group.

Po neuradnih podatkih bo X4 z X3 delil vse najbolj pomembne elemente, edina večja razlika pa bo v dizajnu, ki bo pri prvem športen. Glede na to, da Bavarci skrivajo vse pomembne informacije zase, se predvideva, da bo imel X4 manjši prtljažnik, X drive pogon na vsa štiri kolesa in Start&Stop sistem za nižjo porabo goriva.

V javnost so prišle informacije tudi o močnejši različici modela X4 M, na uradne informacije pa bo treba še nekoliko počakati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.