Avto
8 ogledov

Prihaja toybaru

Takole izgledajo prve slike toybaruja, skupnega proizvoda Toyote in Subaruja, ki Žurnal24 main
Toyota in Subaru skupaj sodelujeta pri razvoju novega kompaktnega in cenovno dostopnega športnega kupeja, katerega trenutno ime je toybar.

Zaradi sodelovanja skupni projekt Toyote in Subaruja nosi medijsko ime toybaru, vendar pa to ni še dokončno ime. To bo znano ob končnem, produkcijskem izdelku, ki naj bi ga zasebno ponudila tako Toyota kot tudi Subaru. Po zadnjih znanih podatkih bo za podvozje, šasijo in motor zadolžen Subaru, pri Toyoti pa bodo odgovorni za obliko in ureditev notranjosti.

Oba modela bosta temeljila na izboljšani podlagi impreze, nekateri pa omenjajo tudi tisto od modela legacy. Avtomobil bo poganjal subarujev 2-litrski štiricilindrični boxer motor, ki v svoji atmosferski različici razvije nekaj manj kot 200 konjskih moči. Kasneje naj bi po nekaterih informacijah na tržišče ponudili še močnejšo različico, prav tako s subarujevim podpisom – 2,5-litrski turbo motor, ki bo kombiniran s pogonom na vsa štiri kolesa.



Standardna različica naj bi imela pogon na zadnja kolesa, s čimer želijo zmanjšati maso in kompleksnost proizvodnje ter stroške razvoja in proizvodnje avtomobila. Z drugimi besedami, za športni kupe naj bi bilo potrebno plačati med 20.000 in 25.000 evri.

Sprva naj bi bil motor kombiniran s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko naj bi kasneje ponudbo razširili tudi na avtomatski menjalnik. Skupna masa avtomobila bo okoli 1200 kilogramov, končni proizvod Toyotine in Subarujeve različice pa naj bi se razlikoval kljub tehničnim podobnostim. Pri Subaruju so zavrnili možnost proizvodnje kakršnekoli različice WRX ali STi. Razlog so prihodnji standardi pri izpustu ogljikovega dioksida v ozračje, ki že tako ali tako predstavlja težave pri sedanjih modelih.

Prihod na tržišče se pričakuje najkasneje leta 2011, kasneje pa naj bi se prvotnemu kupeju pridružila še brezstrešna različica. Obe različici novega dvoseda bodo proizvajali v Subarujevi tovarni v Gunmi na Japonskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.