Avto
17724 ogledov

Prihajajo digitalne registrske tablice

digitalne registrske tablice, digitalna registrska tablica ford
Ford je kot prvi avtomobilski proizvajalec na svetu svojim kupcem na seznamu dodatne opreme ponudil možnost digitalnih registrskih tablic.

Digitalne registrske tablice niso nekaj povsem novega, saj jih je ameriško podjetje Reviver predstavilo že leta 2018 na avtomobilskem salonu v Detroitu. Takšne registrske tablice klasične pločevinaste ali plastične registrske tablice nadomestijo z monokromatskim zaslonom, na katerem se prikazuje registrska številka avtomobila.

digitalna registska tablica, digitalne registrske tablice | Avtor: Reviver Reviver

Podjetje Reviver je v Kaliforniji zagnalo tudi pilotski projekt uporabe digitalnih registrskih tablic. Poimenovali so jih RPlate, zanje pa so kupcem zaračunali 599 ameriških dolarjev plus 7 dolarjev mesečne naročnine. Pozneje so digitalne registrske tablice odobrile tudi ameriške zvezne države Michigan, Arizona in Teksas. Pri Fordu so v njih prepoznali potencial in se odločili, da jih bodo v okviru dodatne opreme ponudili v svojih 300 ameriških prodajnih salonih. Na voljo sta dve različici.

digitalna registska tablica, digitalne registrske tablice | Avtor: Reviver Reviver

Cenejše tablice se upravlja brezžično in ponujajo nočni in dnevni način ter možnosti dodajanja osebnih sporočil. Zaščitene so tudi proti kraji. Če jo namreč tat ukrade, se na tablici pojavi napis "ukradena«, kar pomeni, da ni več uporabna. Ta različica tablice omogoča tudi podaljševanje registracije na daljavo in celo zamenjavo registrske številke.

Dražja različica tablice bo dodatno opremljena tudi s sprejemnikom signala GPS in bo omogočala spremljanje avtomobila in njegove hitrosti ter daljinski dostop do podatkov o lokaciji vozila, zaradi česar bo bolj zanimiva za podjetja in upravljavce flot.

digitalna registska tablica, digitalne registrske tablice | Avtor: Reviver Reviver

Pri Reviverju pravijo, da njihove digitalne registrske tablice dobro delujejo tako v hudem mrazu kot tudi pri zelo visokih temperaturah. Razvijajo tudi dodatne funkcije, kakršne so uporaba tablic v vlogi virtualne denarnice za plačilo parkirnin ali cestnin. Digitalne registrske tablice je sicer odobrilo le nekaj ameriških zveznih držav, vendar jih lahko njihovi lastniki legalno uporabljajo v celotnih ZDA, Kanadi in Mehiki.

dezurni@styria-media.si

digitalna registska tablica, digitalne registrske tablice | Avtor: Reviver Reviver

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 21:20 15.oktober 2023.

    haha, to je pa super.. kupim tablico, jo shekam in se z njo vozim mimo radarjev... na primer dam gor tablico od šefa, pa naj plača.. saj ste gledal dostavljalca, kako je menjal tablice med vožnjo.. e to bo sploh ...prikaži več super, ne sam 4 jih boš imel lahk za pol europe.

  • sandi76 21:05 15.oktober 2023.

    Idealno za kradljivce avtomobilov, seda jim ne bo potrebno krast tablice z drugih avtomobilov, ampak bodo samo skrekali tablico avta, ki ga bodo ukradli.

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:00 15.oktober 2023.

    To bi bilo uporabno le v primeru,če velja za dva avtomobila,kot recimo v belgiji