Avto
3 ogledov

Prius najboljši, lamborghini najslabši

Američani za najbolj "zelen" avtomobil štejejo toyoto prius. Žurnal24 main
Prius najboljši, lamborghini najslabši. Seveda, ko govorimo o porabi goriva. To je najnovejša lestvica, ki jo je sestavila ameriška oblast.

Na verjetno edini lestvici, na kateri se Lamborghini nahaja na zadnjem mestu, je zmago odnesla Toyota s svojim "zelenim" modelom prius. Podatki o porabi toyotinega bencinsko-električnega hibrida so naslednji: 4,9/5,23 l/100 km (mesto/avtocesta), kar je zadostovalo za zmago. Na vrhu lestvice je še nekaj hibridov, prvi model s klasičnim motorjem pa je smart ForTwo z 7,13/5,74 l/100 km. Top 10 zaključuje VW jetta s porabo 7,84/5,74 l/100 km.



Lamborghinijev murcielago, pod motornim pokrovom katerega brni motor V12, se je z 29,4 litra porabe goriva na 100 prevoženih kilometrov v mestu in 16,8 litra na odprti cesti znašel na zadnjem mestu. Prevedeno v denar, vsak Američan bi glede na povprečno število prevoženih kilometrov, če bi se vozil z omenjenim superšportnikom, na leto za gorivo porabil 6450 ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.