Avto
14294 ogledov

Prva uradna fotografija nove škode, znano tudi ime

Škoda elroq Škoda
Škoda Auto je objavila prvo uradno sliko silhuete novega modela, ki so ga poimenovali elroq.

Popolnoma električni kompaktni SUV je prvi serijski model znamke Škoda, ki je prevzel oblikovalski jezik Modern Solid. Minimalistična zunanjost združuje robustnost in funkcionalnost, so zapisali pri češkem proizvajalcu vozil. Svetovna premiera bo jeseni letos in bo pomenila začetek nove generacije električnih vozil. V prihodnjih letih bo Škoda predstavila šest baterijsko električnih modelov.

"Pri Škodi je dizajn pomemben del identitete znamke in eden glavnih dejavnikov uspeha. Nenehen razvoj ključnih vizualnih elementov je zahtevna in razburljiva naloga. Zato z mojo ekipo z veseljem predstavljamo predogled prvega Škodinega modela, ki vključuje nov oblikovalski jezik Modern Solid. Značilnost je nova sprednja maska poimenovana Tech-Deck Face in bolj robusten videz. Še več, to je prvi avtomobil v našem portfelju z oznako Škoda na pokrovu motorja," pravi Oliver Stefani, vodja oblikovalskega sektorja Škoda Auto.

Nov sprednji del z napisom Škoda in Tech-Deck Face

Za sprednji del Škode Elroq je značilna oblika deljenih žarometov. Tanjši zgornji del se neopazno razširi v krila. Na pokrovu motorja je zdaj poudarjen napis Škoda, ki odraža celostno podobo znamke. Inovativni Tech-Deck Face je sodobna, prepoznavna reinterpretacija tradicionalne Škodine rešetke z bolj ravnim in širšim videzom. Poleg tega ima vozilo velika kolesa, ki poudarijo njegov robusten videz, napredi žarometi s tehnologijo LED Matrix pa dopolnjujejo videz elroqa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:23 23.maj 2024.

    Pri škodi še naprej delajo dizle,in to une ta fine 2,0 TDI 150 KM,avtomatik