Avto
3 ogledov

Prve fotografije: Nissan 370z

Svoj novi obraz bo nissan 370z pokazal v sončni Kaliforniji. Žurnal24 main
Novi nissan 370z bo javnosti prvič predstavljen novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, prvim kupcem pa bo na voljo že v začetku prihodnjega leta.

Čeprav je do uradne predstavitve v Los Angelesu še skoraj tri tedne, so se pri Nissanu odločili javnosti razkriti naslednika modela 350z. Kot govori že samo ime, bo novi 370z poganjal 3,7-litrski motor prevzet iz infinitija G37, ki naj bi v novem nissanu razvil najvišjo moč 257 kW/350 KM.



Od preostalih pomembnih tehničnih lastnosti omenimo, da 370z temelji na novi platformi, v dodatni opremi pa naj bi pri Nissanu kupcem ponudili tudi menjalnik z dvema sklopkama.



Sodeč po prvih objavljenih fotografijah bo novi 370z videti še bolj dinamično od predhodnika, vodilo oblikovalcev pa je bilo avtomobil čim bolj približati popularnemu modelu GT-R. Ena od največjih pomanjkljivosti predhodnika je bil ne preveč navdušujoča notranjost, ki je bila pri nasledniku deležna veliko večje pozornosti. To je razvidno že iz prvih uradnih slik, tudi zaradi tega pa pri Nissanu lahko pričakujejo dobre prodajne rezultate. Seveda, če cena ne "pobegne" v nebo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.