Avto
33 ogledov

Putin: Lahko vozite samo domače avtomobile

Žurnal24 main
Ruski premier in bodoči predsednik Vladimir Putin je najavil, da bodo lahko državni funkcionarji in direktorji državnih podjetij v prihodnje svoja službena vozila naročali izključno pri domačih proizvajalcih vozil oziroma uporabljali vozila, proizvedena v Kazahstanu in Belorusiji.

"To je dobra novica za proizvajalce, za tiste, ki poslujejo z ruskim kapitalom, kot tudi za tuje partnerje. S tem ne kršimo mednarodnih pravil, saj lahko javna naročila reguliramo z internimi pravili," izjavo Putina prenaša ekonomski časnik Vedomosti.

Po drugi strani je to slaba novica za vse funkcionarje, ki podobno kot pri nas prisegajo na nemški vozni park, predvsem na drage BMW-je, mercedes-benze in audije. Izjema bodo ostali državni uradniki na visokih položajih, saj v Rusiji ne proizvajajo serijskih vozil, ki bi ustrezala najvišjim varnostnim standardom.

Putinov zahtevek je po besedah neimenovanih vladnih uradnikov povezan s trošenjem visokih denarnih zneskov za službena vozila, za katera naj bi porabili kar 2,5 milijarde evrov.

Komentarjev 1
  • privat 18:31 16.avgust 2013.

    pametno za trofazne!