Avto
6 ogledov

Radarji, ki zaznavajo radarje

Radarski detektorji so nameščeni na vetrobransko steklo. Ko zaznajo laserski žar Žurnal24 main
Naprave, ki zaznavajo policijske radarje, se da v Sloveniji kupiti že nekaj časa, predvsem po zadnji zaostritvi kazni za prehitro vožnjo pa je o njih začelo razmišljati veliko voznikov.

Čeprav radarski detektorji pri nas niso prepovedani, kar so nam potrdili tudi na policiji, pa jih uradni prodajalci avtomobilske elektronike ne prodajajo, tako da jih boste našli le prek spleta.

 

 
Vodja prometnega sektorja na generalni policijski upravi Robert Sušanj nam je povedal, da so pri nas prepovedani le motilniki radarjev. Če možje postave v vašem vozilu najdejo motilnik, ga bodo zasegli in vam napisali položnico za 400 evrov.

Eden od uporabnikov detektorja nam je povedal, da ima z njim pozitivne izkušnje, čeprav ga je opozarjal le na laserske radarje, ne pa tudi na mobilne, ki jih imajo policisti v svojih vozilih.

Najbolj se splača vožnja po omejitvah
Na drugi strani Robert Sušanj opozarja, da jih je preizkušala tudi policija, delovali pa naj bi le najdražji. "Ti detektorji res zaznajo laserski žarek, a kaj ko piskajo tudi ob vsakih senzorskih vratih. Poleg tega ne opozarjajo na signal stacionarnih radarjev, tako naj bodo ljudje previdni pri nakupu takšnih naprav in naj ne nasedajo obljubam prodajalcev. Mi raje svetujemo vožnjo po omejitvah," je dejal Sušanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.