Avto
609 ogledov

Raje kot naprej je gledal, kaj se dogaja s psom na zadnjih sedežih

Facebook
Iz Tesle se po novem incidentu še niso oglasili, čeprav je znano, da voznikom vozil znamke Tesla priporočajo, da imajo roke vedno na volanu.

Še eno vozilo znamke Tesla se je z vključenim avtopilotom zaletelo v parkirano vozilo, kar je sveže opozorilo o pomanjkljivostih avtomatizirane tehnologije na javnih cestah.

Tesla model Y Avto Novi tesla model Y je pravcati naboj med križanci

Gre za tesla model 3, ki se je, ko je imel vključen avtonomni način vožnje, zaletel v parkirano policijsko vozilo. Novica sicer prihaja iz ZDA. Policist je ustavil svoje vozilo na levem sredinskem pasu z vključenimi signalnimi lučmi nekaj po polnoči po lokalnem času, da bi pomagal vozniku SUV vozila, ki je obtičal sredi ceste. 

Tesla dog mode Tako se dela! Avto Musk odgovoril v dveh minutah, napaka pri teslah odpravljena v enem dnevu

Policisti iz Connecticuta so ob objavi fotografije razbite tesle zapisali: "Voznik mora med vožnjo ves čas nadzorovati vozilo in biti pozoren na dogajanje v prometu, da bi zagotovil, da bo vožnja varna." Dodali so, da je na cestah veliko vozil, ki imajo sposobnost samodejne vožnje, trenutno pa ni na trgu na prodaj vozila, ki bi bila popolnoma avtomatizirana ali samovozeča.

Tesla model 3 KONČNO! Avto Tesla prihaja v Slovenijo!

Voznik, ki je sedel v tesli model 3 je priznal, da je imel vključenega avtopilota. Policistom je dejal, da pred trkom ni gledal naprej na cesto, ampak je preverjal, ali je na zadnjih sedežih vse v redu z njegovim psom.

Tesla model Y Napoved Avto Musk: "Končno bo Nikola Tesla ponosen na nas"

Podobna nesreča se je zgodila že lani v Kaliforniji v ZDA, ko se je tesla model S zaletela v zadek gasilskega tovornjaka. Poškodovanih ni bilo. Nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB) je po raziskavi izrazil pomisleke o napredni tehnologiji avtonomne vožnje.
 

Komentarjev 2
  • Snežinko 11:45 10.december 2019.

    "izrazil pomisleke"???? Zakaj se te nesposobne zadeve NE PREPOVE, dokler ne bo 200% varna? "kao" američani, "kao" napredni itd... dovoljujejo pa polizdelke na cestah, ki pobijajo nedolžne ljudi... Avtonomna vožnja s 100% zanesljivostjo še doooolgo ne bo mogoča. Med drugim ...prikaži več jo lahko v trenutku popolnoma onesposobi že nedolžna muha, ki se "pripopa" na kamero in jo s tem oslepi.