Avto
3361 ogledov

Musk odgovoril v dveh minutah, napaka pri teslah odpravljena v enem dnevu

Tesla dog mode Tesla
Od te poteze, kako se hitro odzvati na pomanjkljivost svojega avta, bi se morali ostali proizvajalci kaj naučiti.

Lastnik tesle je konec julija prek Twitterja opozoril, da ima "Dog mode", torej način klimatizacije notranjosti avtomobila v primeru prisotnosti hišnega ljubljenčka, napako. Uporabnik Rahul Sood iz ameriškega Seattla je namreč tvitnil, da je vklopil "pasji režim", nato pa čez čas na daljavo na telefonu zgrožen opazil, da temperatura v kabini vseeno nevarno narašča proti 30 stopinjam Celzija. Ugotovil je, da se je režim izklopil, ker je po aktivaciji pred izhodom iz avta še nekoliko ročno prilagajal moč ventilatorja.

Šef Tesle Elon Musk je dve minuti po objavi tvita kratko odpisal: "Popravljamo".

In res, vsega dan kasneje so vse tesle po svetu z omenjeno vgrajeno funkcijo same od sebe naložile popravek, ki onemogoča, da bi uporabnik potem, ko enkrat aktivira pasji režim, še lahko nastavljal ventilator. Lahko pa prilagaja temperaturo. Tudi Sood je potrdil, da funkcija sedaj dela brez težav.

Opcijo pasjega režima so pri Tesli ponudili februarja letos kot del paketa, ki skrbi za ustrezno temperaturo kabine parkiranega avta. Zagotavlja, da lahko lastnik mirne duše za krajši čas zapusti vozilo, v njem pa ljubljenčka. Na osrednjem zaslonu ob tem sveti pisno opozorilo za vse mimoidoče, da je vse pod nadzorom. 

Testi varnosti Euro NCAP Avto Ko Euro NCAP električno teslo primerja z varnostjo evropskih znamk

Spet zastonj polnjenje za S in X

Pri Tesli so sicer te dni sporočili, da bodo novi kupci največjih modelov S in X znova zastonj polnili svoje avtomobile prek "Teslinih supercharger" polnilnic. Na začetku leta so namreč to privlačno lastnost za nove kupce odpravili, a so jo bili primorani vrniti, saj se je prodaja modela S in modela X v zadnjem času močno upočasnila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Snežinko 17:41 11.avgust 2019.

    Kar se tiče odprave napake vse pohvale. Se pa vidi, kam pelje ta elektrifikacija avtomobilov: ko so odpravili zastonj polnjenje jim je drastično upadla prodaja. Logično, kajne? Vedeti je treba, da večini ljudem nekaj pomeni samo in izključno denar. Kupijo ...prikaži več tisto, kar je ceneje. In če je polnjenje zastonj sploh nimaš kaj dosti za razmišljat. Eko ali ne-eko, to je deveta briga.

Sorodne novice