Avto
159 ogledov

Range rover prečkal most iz paprija

Range rover je uspešno prečkal papirnati most.
1/16
Land Rover
Pri Land Roverju so pred uradnim odpretjem avtomobilskega salona v Guangdžovu na spektakularen način obeležili 45 let od predstavitve prvega range roverja in šest milijonov prodanih vozil na Kitajskem.

2347 kilogramov težak športni terenec je uspešno zapeljal čez most narejen zgolj iz papirja. Most so sicer postavili v mestu Suzhou, na Kitajskem, ki mu pravijo tudi "Benetke daljnega vzhoda."

Pri britanskem Land Roverju so pojasnili, da so papirnati most, visok 3,4 metra, brez uporabe kakršnega koli vijaka ali lepila delavci pod vodstvom britanskega umetnika Steva Messama gradili tri dni. Porabili so 54.390 listov papirja, ki ga je zagotovilo britansko podjetje za proizvodnjo papirja, James Cropper PLC.

34,7 stopinjski naklon

"Papirnate strukture, ki bi zdržale težo človeka, so postavili že prej, a nikoli na takem nivoju, kot nam je uspelo na Kitajskem," je po uspešnem podvigu dejal Messam. Most so zgradili s pomočjo posebej oblikovanih lesenih podpornikov, ki zdržijo pritisk loka, delavci pa so v začasni okvir tesno zlagali liste papirja. Podpornike so po koncu del umaknili, avtomobil pa se je z lahkoto povzpel na most z nagibom 34,7 stopinj in se tudi varno spustil na drugo stran.

Pri Land Roverju kot pomembno vlogo poudarjajo maso vozila, ki je zaradi uporabe aluminija za 420 kilogramov nižja kot pri predhodniku. Range rover je bil sicer prvi luksuzni SUV, ki so ga predstavili že davnega leta 1970, danes je na cesti četrta generacija modela, ki so jo prvič predstavili na pariškem avtomobilskem salonu leta 2012.

 

Komentarjev 1
  • Pepe007 10:04 20.november 2015.

    Pri vseh fotografijah v komentarju navajate "moset". Kaj bi bilo to? Mogoče "most"?