Avto
4983 ogledov

Razkrit novi kia sportage!

Kia sportage
1/9
Kia
Korejski novi napredni kompaktni suv. V peto ekskluzivna različica za Evropejce!

Kia sportage se je zadnja leta uveljavil kot eden najbolj priljubljenih kompaktnih suvov v Evropi, gre tudi za globalno uspešnico, s katero je Kia veliko pridobila pri utrditvi statusa izdelovalca kakovostnih trendovskih vozil. Za Evropo sportaga izdelujejo na Slovaškem.

Po 28 letih pa so se zdaj pri Kii odločili, da bo peta generacija še dodatno prilagojena Staremu kontinentu, saj se bo tukajšnja različica nekoliko ločila od tiste za ostali svet. Tako ima avto večji prtljažnik in več prostora za potnike, vseeno pa je ohranil mere, kot jih evropske stranke pričakujejo od kompaktnega terenca, kamor sodijo VW tiguan, ford kuga, nissan tucson, nissan qashqai ... Tako evropski sportage nima tretjega bočnega okna, kot globalna različica, nekoliko drugačen je zadek.

Kia sportage | Avtor: Kia Kia
Kia sportage | Avtor: Kia Kia

Zunanja oblika je seveda tista, ki takoj pritegne poglede, medtem ko je notranjost zelo podobna tisti iz globalne različice. To pomeni sodoben, digitaliziran vozniški prostor z dvema 12,3-palčnima zaslonoma, pri čemer je sredinski nagnjen nekoliko proti vozniku. Sredinska konzola je čista, saj je namesto ročice menjalnika vrtljivi gumb. 

Opcija bo črna streha, platišča merijo od 17 palcev naprej v odvisnosti od opremskega paketa. 

Kia sportage | Avtor: Kia Kia
Kia sportage | Avtor: Kia Kia

Pogon je znan iz dosedanjih modelov iz korporacije Hyundai-Kia. Bencinski mehki hibrid 1,6 T-GDI ina 110 kilovatov (150 KM), medtem ko je dizel prav tako 1,6-litrski in z močjo 85 ali 100 kW (115 ali 136 KM). 

Sportage bo na voljo še v dveh elektrificiranih različicah. Klasični hibrid bo imel skupno moč 169 kW (230 KM), priključni hibrid pa celo 195 kW (265 KM). Slednji bo seveda omogočal nekaj deset kilometrov brezemisijske vožnje. 

Novi sportage bo dobil tudi elektronsko nadzorovano podvozje in novi način za terensko vožnjo. Napovedujejo tudi bogato programsko opremo za povezljivost, ki bo lastniku omogočala nadzor avta na daljavo ter ga zalagala s številnimi dodatnimi informacijami.

Kia sportage | Avtor: Kia Kia
Kia sportage | Avtor: Kia Kia
Kia sportage | Avtor: Kia Kia
Kia sportage | Avtor: Kia Kia

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.