Avto
106 ogledov

Registrska tablica, vredna deset milijonov

Avtomobil, ki bo nosil takšno tablico, bo povsem v ozadju. Žurnal24 main
Je lahko navadna registrska tablica vredna deset milijonov evrov? Je, če je na njej napisana le številka 1 in če se zanjo stepejo v Združenih arabskih emiratih.

Minuli konec tedna so v omenjeni državi izpeljali avkcijo za registrsko tablico s številko 1. Poslovnež Said Abdul Ghafar Khuri je ponudil največ, in sicer kar 52,2 milijona drahem oziroma deset milijonov evrov. Dražba je bila izvedena v sodelovanju s tamkajšnjo policijo, ki je izkupiček od prodaje namenila žrtvam prometnih nesreč.

Gre seveda za svetovni rekord. Srečni imetnik tablice je povedal, da si je dragoceni kos pločevine želel za vsako ceno in je bil pripravljen zanj odšteti še enkrat več, če bi bilo treba. Čeprav se v nakup ni podal zaradi naložbe, pa je prepričan, da se bo tablici že čez dve leti vrednost podvojila . Khuri sicer še ne ve, kateri avtomobil bo vreden časti, da bo nanj pričvrstil opazno tablico. Vsekakor se mu izplača izogibati se visokim pločnikom in sumljivim soseskam.

Dražba je bila le ena v seriji podobnih v zadnjem času. Pred kratkim so v Emiratih za dobrih pet milijonov evrov prodali tablico s številko pet. Tablica z oznako F1, ki je bila prodana za okoli šeststo tisoč evrov, je v primerjavi z njima že kot "tretjerazredna roba". V Združenih arabskih emiratih se zdaj vozi že sedem najdragocenejših tablic po svetu. Katere so druge štiri, agencije ne poročajo.

Združeni arabski emirati so sicer ena od najbogatejših držav na svetu. Po kategorizaciji CIA Factbook ima država celo peti najvišji BDP na prebivalca na svetu (Slovenija je na 44. mestu).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.