Avto
50 ogledov

Rekorder brez konkurence: 1124 prometnih kazni

Hrvaška policija Pixsell
Za 56-letnika z območja Osijeka, ki nikoli ni obiskoval šole vožnje, očitno ne veljajo nobeni prometni predpisi, saj je doslej zbral 1124 kazni zaradi prometnih prekrškov, je objavila osiješka policija.

Neslavnega rekorderja so največkrat kaznovali zaradi neregistriranega vozila. Kljub temu, da redno plačuje kazni, se njegovi prekrških nadaljujejo. Na drugem mestu je 26-letnik iz Baranje, ki je storil 327 prometnih prekrškov, večinoma zaradi vožnje avtomobila pod vplivom alkohola. Policisti so ga tudi več kot 40-krat kaznovali, ker je vinjen vozil kolo.

"Če bo fant tako nadaljeval, bo, glede na svoja leta, kmalu prehitel 56-letnika", je objavil osiješki časnik Glas Slavonije. Bralci se v komentarjih sprašujejo, kako lahko zakonodaja sploh dopušča tako veliko število kazni brez dodatnih sankcij, sploh glede na to, da oba moška vztrajno ogrožata tudi druge udeležence v prometu.

Komentarjev 6
  • mph 21:21 08.julij 2015.

    Khm, vozim cca. 40 let, pa lahko na prste obeh rok preštejem, kdaj so me ustavili policaji za kontrolo. Vse so bile rutinske. Očitno sicer nisem vozil sumljivo, nisem divjal, ni nihče klical policije, .. Se pa strinjam s tabo, ...prikaži več da ne pomeni neregistriran avto tudi tehnično neizpravnega, preveč je takih, ki si izposodijo gume za tehnični in podobno in potem ogrožajo življenja ostali udeležencev. Ampak zakon pač predpisuje, da mora imet zdravnik formalno diplomo, šolo za policiste mora imeti policist, enako lekarnar, .... in če pomislimo koliko ljudi umre v prometu je več kot prav, da imajo ljudje izpravno vozniško in tehnični opravljen na pošten način.

  • vzev 16:51 08.julij 2015.

    Kje pa je sploh omenjena brzina? Koliko piše je največkrat kaznovan zaradi neregistriranega vozila. Kar pa tudi ne pomeni, da avto ni tehnično izpraven.

  • mph 16:48 08.julij 2015.

    Nobene zavore in brzina reagiranja mu ne bodo ustavila vozila v 5m v naselju, če prileti otrok na cesto.