Avto
140 ogledov

Za policijske kripe ponuja kar petino več

policija prodaja avtomobile Saša Despot
Policija je za svoja odpisana rabljena vozila in nerabljene pnevmatike prejela tri ponudbe. Najboljša ponudba za več kot dvajset odstotkov presega izklicno ceno.

Kot smo poročali, se želi policija znebiti 181 avtomobilov, motorjev in kombijev, ki toliko izrabljeni ali uničeni, da se državi popravilo in vzdrževanje ne izplača več. Med vozili so BMW serije 3, pa fordi mondeoti in focusi, škode octavie, tudi njihove najhitrejše izvedenke RS, renault megani, pa motorji BMW, celo nekdaj ultralulksuzni mercedes-benz serije S je vmes. A vozil ni mogoče kupiti posamezno, temveč le v kompletu.

Uradni cenilec je vrednost vseh vozil skupaj ocenil na 92.350 evrov, medtem ko je paket pnevmatik vreden 1.980 evrov, torej skupaj 94.330 evrov. Da bodo prodali v kompletu, so se pri policiji odločili zaradi dobrih izkušenj iz preteklosti, saj so na ta način iztržili več, kot če bi prodajali le posamezne avtomobile, pa še skrb za povsem uničeno in neuporabno pločevino mora prevzeti kupec.

A po drugi strani je veliko vozil tudi takšnih, ki še niso rekle zadnje. "Verjamem, da je marsikatero vozilo mogoče popraviti, a nam se to ekonomsko pač ne izplača," je dejal direktor urada za logistiko Bojan Bučinel. 

Dobro kaže ...

Na ministrstvu za notranje zadeve so za Žurnal24 pojasnili, da so do izteka roka prejeli tri ponudbe zainteresiranih kupcev za odkup vozil in pnevmatik. 

"Najugodnejša ponujena cena je bila 120.585,50 evrov. Trenutno strokovne službe preverjajo oziroma pregledujejo dokumentacijo," pravijo na ministrstvu.

Policija ima sicer že odprt razpis za nova policijska vozila, ki se bodo precej razlikovala od dosedanjih. Več o tem TUKAJ.

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.