Avto
5124 ogledov

Renault captur s prenovo ujel sorodstvo po obliki in duhu

renault captur
1/14
Renault
Potem, ko je bil pred dobrim letom prenovljen renault clio, zdaj po njegovih stopnjah gre tudi Renaultov manjši križanec renault captur, ki je pravkar doživel medgeneracijsko prenovo.

Ta je najbolj očitna spredaj, kjer je usklajen tako s cliom kot tudi drugimi križanci iz francoske ponudbe, kar se odraža predvsem v novih led lučeh z obliko polovičnega Renaultovega romba ter konkretno spremenjeni prednji maski z novim znamkinim logom, ki jo obdajajo preoblikovani žarometi.

renault captur | Avtor: Renault Renault

Manj oblikovnih sprememb je na boku, kjer je captur ostal povsem prepoznaven, in zadaj, kjer so luči obdržale obliko črke C, a so dobile novo grafiko. Tudi zadaj capturja krasi novi znamkin logotip. Zanimivost: z zadka so očitno izginili tudi navidezni zaključki izpušnih cevi, ki so se zaključile že pred njimi.

Renault captur je glede na podatke o prvih registracijah novih vozil pri nas tretji najbolj priljubljen model. Lani so jih v celem letu registrirali 1.146 novih, s tem je zaostajal le za sorodnikom cliom na drugem mestu in prvakinjo škodo octavio.

renault captur | Avtor: Renault Renault

Kar se tiče zunanjosti, je predvsem dodatek novega športnega paketa opreme esprit alpine, s katerim so, kot pri vseh prenovljenih modelih doslej, nadomestili stari paket RS line. Na voljo bo tudi 14 karoserijskih barv in prav toliko dvobarvnih kombinacij. Osnovna bodo 17-palčna platišča, na voljo pa bodo platišča vse do dimenzije 19 palcev.

renault captur | Avtor: Renault Renault

Notranjost je ostala bolj ali manj enaka, z izjemo zaslona infotainmenta, ki po novem meri 26 centimetrov, in digitalnih merilnikov, ki so lahko po novem veliki do 26 centimetrov. Tako kot ob osvežitvi clia je tudi pri osvežitvi capturja veliko poudarkov na okoljski prijaznosti materialov. Iz kabine sta se tako poslovila usnje in krom, vanjo pa so se naselile reciklirane obloge na osnovi obnovljivih materialov.

renault captur | Avtor: Renault Renault

Osnovno motorizacijo sicer predstavlja 90-'konjski litrski trivaljnik v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, nad njim pa sta 140- in 160-'konjski' različici 1,3-litrskega turbobencinskega štirivaljnika. Prvi je na voljo s šeststopenjskim ročnim, drugi pa s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. Ostaja tudi znani samopolnilni hibridni pogon s sistemsko močjo 145 'konjev', ki po mestu do 80 odstotkov poti opravi električno.

dezurni@styria-media.si

renault captur | Avtor: Renault Renault

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.