Avto
3364 ogledov

Renaultovi avti dobili novo močno srce

Renault 1,3 TCe motor
1/5
Renault
Renault je predstavil nov bencinski motor 1.3 TCe.

Pri Renaultu so v partnerstvu z Nissanom in Mercedes-Benzom razvili bencinski motor z neposrednim vbrizgom, ki ga bodo sami imenovali 1,3 TCe. Gre za naslednika zdajšnje generacije 1,2 TCe, ki so ga uporabaljali pri široki paleti vozil, novinec pa je v primerjavi z njim močnejši, prožnejši in seveda tudi učinkovitejši.

Revoz Novo mesto Revoz Avto V Revoz prihajajo novi modeli!

1,3 motor bo na voljo v različicah TCe 115 (80 kW), TCe 140 (103 kW) in TCe 160 (120 kW), kar pomeni, da bo po razponu moči hkrati nadomestil tako zdajšnji 1,2-litrski kot delno tudi večji 1,6-litrski motor. Pri najšibkejši različici bo na voljo le z ročnim menjalnikom, pri preostalih dveh pa ga bodo kombinirali z menjalnikom EDC z dvojno sklopko. 

Pri Renaultu izpostavljajo napredek pri gradnji, za katero se skriva še veliko več kot le za deciliter višja prostornina. Med drugim so uporabili poseben nanos znotraj cilindrov, kot ga Nissan uporablja pri svojem športnem GT-R modelu. Ta nanos omogoča znatno manj trenja in bolje razporeja temperaturo med delovanjem. Povečali so pritisk v neposrednem vbrizgu, izgorevalna komora pa ima posebno obliko za boljše mešanje bencina in zraka. 

Infiniti QX50 koncept Revolucionaren motor Avto Nissan predstavil motor, ki utegne zakasniti razmah elektrike

Motor ima tako sedaj na razpolago več navora pri nižjih vrtljajih, razporeditev navora pa je bolj linearna tudi pri višjih vrtljajih, zato naj bi bili avtomobili z novim motorjem po tej plati udobnejši, prehitevalni manevri pa precej lažji. 

Novi 1,3 TCe bodo pričeli najprej vgrajevati v modela scenic in grand scenic, že prihodnje leto pa bodo njegovo uporabo pričeli širiti po vsej svoji paleti. Gotovo bosta zgledu kmalu sledila tudi Nissan in Mercedes-Benz.

Renault 1,3 TCe motor | Avtor: Renault Renault
Renault 1,3 TCe motor | Avtor: Renault Renault

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • 4krogci 17:20 10.december 2017.

    Ekoloski pa kot veliki dizlski sportni terenci. A ni sprejet nek pravilnik, da se morejo teli majhni mlincki zacet poslavljat??

  • evelux 14:57 10.december 2017.

    hahahahaah še ena renaultova jajca.....

  • maresem 10:36 10.december 2017.

    Ekološko se mi pa ne zdi najbolj čist?!

Sorodne novice