Avto
9 ogledov

Revoz miruje le navidezno

proizvodnja v Revozu Jerca Božič Kranjec
V Revozu je kljub kolektivnemu dopustu konec leta vlada mrzlično vzdušje.

V Revozu so v sredo ustavili tekočo proizvodnjo, tamkajšnji proizvodni delavci pa bodo do 13. januarja na običajnem prazničnem dopustu. V času dopusta bodo v tej novomeški tovarni potekala še zadnja večja naložbena dela, povezana s projektom proizvodnje novih modelov Renault in Smart, ki bo serijsko stekla v drugi polovici prihodnjega leta.

Predstavnica Revoza Nevenka Bašek Zildžović je povedala, da je bilo zadnje leto za to novomeško avtomobilsko tovarno zelo zahtevno. Zaradi kriznih razmer na evropskem tržišču in predvsem zaradi v primerjavi z lani dodatnega padca naročil pa so morali obseg svoje proizvodnje prilagoditi tržnim razmeram, je pojasnila.

Hkrati je proizvodnja Revozovega količinsko najpomembnejšega modela twingo v zadnjem letu stopila v zaključno fazo, ko naročila zanj upadajo, Renaultov model clio II pa so letos izdelovali le še za severnoafriški trg.

Odpuščanj ni bilo

Omenjenemu padcu naročil so se v Revozu prilagodili s sporazumom s socialnimi partnerji. Ker so hkrati prilagodili svojo proizvodnjo, pa ostrejši ukrepi, kot sta dodatno odpuščanje in zniževanje plač, niso bili potrebni, je opozorila.

Leto tako končujejo z obratovanjem v eni izmeni in pol ter s približno 2000 zaposlenimi. Revozova tovarna bo za večje število svojih zaposlenih oz. za določene oddelke spet odprta 6. januarja, 13. januarja pa bodo vnovič zagnali serijsko proizvodnjo twinga, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

Novo poglavje z novim vodstvom

Sicer pa so Revozu letos zamenjali vodstvo. Predsednik uprave Aleš Bratož je konec septembra zapustil to novomeško avtomobilsko podjetje in na novem delovnem mestu prevzel naloge generalnega direktorja industrijske podružnice Oyak Renault v Turčiji. V Revozu ga je nasledil Patrice Haettel, dotedanji direktor mehanske tovarne Valladolid Motores v Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.