Avto
7 ogledov

Revoz rekordno, letos bolj previdni

Edini slovenski proizvajalec vozil je lani ustvaril za 1,28 milijarde evrov prih Žurnal24 main
V podjetju Revoz iz Novega mesta so lani izdelali rekordnih 212.680 vozil, sedem odstotkov več kot predlani in šest odstotkov več kot v rekordnem letu 2007.

Kot pojasnjujejo v Revozu, je družba lani izkoristila spodbude evropskih držav za nakup novih vozil, saj je število naročil najbolj poraslo ravno v nižjem razredu, kamor spadata renault twingo in clio II. Naročila Revozu so se zvišala že na začetku lanskega leta, ko je tovarna vnovič prešla na obratovanje v treh polnih izmenah, poleg tega pa je bilo tudi nemalo delovnih sobot oziroma nedelj. V Revozu je trenutno ob obratovanju v treh polnih izmenah skupaj z najemnimi delavci okoli tri tisoč zaposlenih.

Večina proizvodnje je namenjena izvozu, leta 2009 je bila tudi ta številka rekordna, saj je Revoz 98 odstotkov proizvodnje namenil tujim trgom, med katerimi so najpomembnejše Francija, Nemčija, Italija in Belgija.

Edini slovenski proizvajalec vozil je lani ustvaril za 1,28 milijarde evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov dobička, kar je več kot leta 2008. Letos družba pričakuje nekoliko težje leto, saj naj bi se tudi obseg proizvodnje znižal, je na ponedeljkovem srečanju z novinarji povedal predsednik uprave Revoza Aleš Bratož.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.