Avto
2154 ogledov

Rusi testirajo vozila pri minus 50 stopinjah Celzija

Youtube
Ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu so se maja lani izpolnile otroške sanje. Na inavguracijo se ni pripeljal z nemško, pač pa končno z rusko limuzino. Zdaj Rusi podobno limuzino testirajo v Sibiriji, v krutih pogojih, da bi jo še izboljšali.

Rusi so dolgo napovedovali predstavitev nove, ruske predsedniške limuzine, da bi se predsednik Vladimir Putin lahko končno odpovedal Mercedesovi limuzini razreda S. Lani jo je končno dobil in s tem pokazal neodvisnost od tujih izdelkov. Zato pa ima motor, ki so ga pomagali razvili pri Porscheju in Boschu. Gre za 4,4-litrski prisilno polnjeni motor s 592 konjskimi močmi in 880 Nm navora, Rusi pa so prispevali 9-stopenjski samodejni menjalnik. NAVI prav tako razvijajo 6,6-litrski V12 motor.

Nova Putinova limuzina Avto "Putin ima boljšo kot Trump“

Ruska limuzina aurus senat, je podobna tisti, ki jo uporablja Putin. Na družabnih omrežjih se je pojavilo nekaj posnetkov aurusa senata na Sibirskih cestah pri minus 50 stopinjah Celzija. 

Vladimir Putin Pridobitev Svet Vladimir Putin je dobil prvi superavtomobil

Mnogi so že mislili, da jih je obiskal Putin, a so ugibanja takoj zanikali in poudarili, da vozilo testirajo v surovih pogojih. Aurus senat je vrhunec ponudbe projekta Kortež, v katerem so še omenjena limuzina senat, enoprostorec arsenal in 4x4 terensko vozilo z imenom komandant.

Serijska proizvodnja je najavljena za prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.