Avto
1 ogledov

S cabriom na morje?

Žurnal24 main
Poletje je čas, ko na dan »prilezejo« vsi avtomobili brez strehe, ki so se čez leto morali skrivati doma, ali pa voziti po cesti brez, da bi lahko pokazali svoje najlepše čare.

Skoraj vsak si želi imeti avto brez strehe. Danes, ko se po cesti vozi vse več Peugeojev, ki to zmorejo, je to tudi mogoče. Veliko jih sanjari o svojem CCju, katerega bi ob vsakem povišanju temperature postavili na ogled širši okolici. Kljub dejstvu, da jih na cesti vsak dan vidimo že kar precej, pa še vedno pritegnejo mnogo pogledov.

 

Kolumnistka

izraža lastna mnenja, ne mnenj uredništva.

V Sloveniji, ko pravo priložnost za »topless« vožnjo dobimo šele ob koncu pomladi, želijo lastniki svojih ljubljenčkov izkoristiti prav vsako priložnost za vožnjo zgoraj brez. Če je treba, se z njim vozijo tudi po avtocesti, pa čeprav to damam z dolgimi lasmi povzroča precejšnje težave.

Veter v laseh …
Čeprav sama nimam avta, kaj šele cabria, pa imam to »srečo«, da ga ima moja mama. Precej lep, črn Peugeut 207 CC, je za vožnjo po mestu v poletnih mesecih idealen. Dovolj majhen, da lahko stlačiš na vsako parkirno mesto, in dovolj velik, da se v njem počutiš dokaj varno. Pa še lep je.

Vožnja z njim po avtocesti niti ni tako napačna. Nadležen je morda le hrup, zaradi česar ne slišiš radia, ampak veter, ki ti prijetno kuštra lase, pretehta vse. In, če zraven prišteješ še dejstvo, da se pelješ proti morju, je kombinacija popolna.

© iStockphoto

 
Kam s prtljago?
Težava nastane, ko se želiš z malim cabriom odpraviti na obalo za dlje časa. Ženske smo namreč vse prej kot skromne, ko pride do pakiranja stvari za morje. Čeprav so naši nameni povsem nedolžni – sama se vsako leto trudim vzeti čim manj – pa nam nikoli ne uspe vzeti le »nujnejših« stvari. Vseskozi si govorimo »saj greš na morje, vse kar potrebuješ je le nekaj cunj in kopalk«, ampak močno dvomim, da jo to kateri že kdaj uspelo. Ob vsem tem pa kaj hitro pozabimo tudi na dejstvo, da bo najverjetneje kaj prtljage s seboj vzel tudi naš fant. Prostornina prtljažnika se nenadoma močno zmanjša, da o velikosti prtljažnika v cabriu sploh ne govorim!
Sama se v »topless« avtomobilu še nisem odpravila na morje za dlje časa, sva se pa z dragim pred kratkim odpeljala lenarit na obalo za čez dan. S seboj ne potrebuješ veliko stvari, ampak glej no glej… mali prtljažnik je bil kar naenkrat poln!

In ravno prtljažnik je bržkone postal glavni razlog, zakaj se sama ne bi odločila za nakup cabria. Raje bi imela »navaden« avto, ki nudi veliko prostora in hkrati udobja, saj ne bi želela ob vsakem odhodu na morje razmišljati o tem , koliko stvari lahko »zbašem« vanj. Če pa se bom želela naužiti vetra v laseh , lahko še vedno oprem okno. Ali pa prosim mamo, da mu posodi njenega CCja. Saj je vseeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.