Avto
68 ogledov

S toplejšimi dnevi na slovenske ceste prihajajo eksoti

Starodobniki v Ljubljani
1/8
SVAMZ
SVAMZ - Slovenska veteranska avto moto zveza bo tudi letos organizirala forum posvečen starodobnim vozilom in zgodovini. S tem so s prihodom toplejših in sočnejših dni tudi oznanili začetek sezone starodobnih vozil na cestah.

"Vedno bolj se zavedamo, da je s samo industrializacijo stopila tehnika v središče naših življenj. Z novim razumevanjem tehnologij in vse večjo računalniško podporo različnih sistemov proizvodnje, vrednotenja evidentiranja, ..., je nujno potrebno vso kulturno in tehniško dediščino sintetizirati v samo ljudsko podzavest in miselnost. Poznavanje zgodovine nam zato omogoča razumevanje sedanjosti in nam omogoča "videnje" prihodnosti," pravijo pri SVAMZ.

Starodobniki v Ljubljani | Avtor: SVAMZ SVAMZ

Zgodovina Jugoslovanske motorizacije

Slovenska veteranska avto moto zveza zato za vse ljubitelje starodobnih vozil pripravlja strokovna predavanja in čas namenjen druženju ter izmenjavi mnenj, zgodb, zamisli. Na II. slovenski forum o zgodovinskih in starodobnih vozilih lahko lastniki in vsi, kijih zanima zgodovina vozila izvedo vse baronu Codelliju v Afriki,  zgodnjem letalstvu v naših krajih (na začetku 20.stoletja v Gorici, Kopru, Trstu, Puli in Portorožu), zgodovini motorizacije jugoslovanskih izdelovalcev motornih vozil od 1900 do 1991 ter izpostavili pomembnost varnosti na cesti.

V času foruma bo postavljena tudi priložnostna razstava otroških vozičkov, vse od 1900 do 1960.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.