Avto
23 ogledov

S traktorjem pomendral 7 policijskih avtov

Uničeni avtomobili policistov
1/3
EPA
Nekemu ameriškemu kmetu se je "odpulilo". S svojim desettonskim traktorjem znamke Case je zapeljal čez celotno floto lokalne policijske postaje in jo dobesedno pomendral. Policisti ga sprva sploh niso imeli s čim loviti.

Nenavaden pripetljaj se je zgodil v ameriški zvezni državi Vermont. 34-letnega Rogerja Piona so policisti iz mesteca Newport nedavno zasačili z manjšo količino marihuane, ob tem pa se je upiral aretaciji.

Čeprav bi glede na sloves ZDA pričakovali, da se bo maščeval s strelnim orožjem, je Dion zbral drugo taktiko. Usedel se je v svojega caseja MX255, ki tehta le malce pod 10 ton in ima 161 kilovatov moči, ter zapeljal pred policijsko postajo. Tam je hladnokrvno zapeljal čez vsa parkirana interventna vozila. Ko je opravil z enim, je na muho vzel drugega in končal šele pri sedmem. Nato se je odpeljal, kot da se ni nič zgodilo.

Niso ga imeli s čim loviti

Policisti sploh niso vedeli, kaj se je zgodilo z njihovimi vozili, dokler niso prejeli klica prič na interventno številko 911. Dogajanje je postalo še bolj tragikomično, ko so spoznali, da sploh nimajo več avtomobila, s katerim bi se lahko podali v lov za Dionom.

Dva policista sta nato v nekem vozilu končno začela lov na Diona in ga kmalu izsledila, a ta ni imel najmanjšega namena po predaji. Vzvratno je zapeljal v vozilo policistov, da sta v strahu za življenje poskakala iz njega. Ob pomoči drugih policistov, ki so se na prizorišlče pripeljali z izposojenimi civilnimi vozili, in z namerjenimi pištolami so vsi skupaj nato Diona le zbezali s traktorja. Aretaciji se ni upiral, pri njem pa so našli tudi nabito pištolo.

Sedaj ga namesto dveh prekrškov na sodišču bremeni kar 14 kaznivih dejanj, od katerih je najhujše posebno hud napad na uradno osebo. Grozi mu kazen 16 let zapora, poroča NJ.com.

Klobuk nedotaknjen

Policisti so v uničenih avtomobilih s pomočjo pnevmatskih škarij za reševanje poškodovanih v nesrečah še dolgo iskali svoje premoženje. Namestnik šerifa je imel srečo, saj je svojo puško in klobuk nedotaknjena našel v prtljažniku. Šerifa tistega dne ni bilo v mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.