Avto
17 ogledov

S tremi klici 50 evrov prihranka

Pranje avtomobila Shutterstock
AO-zavarovanje. Ponudbe se izplača primerjati.

Tudi pri obveznem avtomobilskem zavarovanju (AO) se izplača preveriti ponudbo več zavarovalnic.

"Lani sem za obvezno zavarovanje avta plačal več kot 300 evrov, letos pa 180 evrov ali za 40 odstotkov manj, čeprav sem šel le en premijski razred višje, kar prinese pet odstotkov popusta," nam je zaupal bralec.

Najcenejša to ni več

Rabljen avto, zdaj sedem let stari ford focus C-max, je kupil lani in obvezno zavarovanje sklenil pri trgovcu, kjer je opravil tudi tehnični pregled. Cena: 300 evrov. Letos je naprej poklical zavarovalnico, ki je bila najcenejša pred meseci, ko je registracijo podaljšala njegova žena. Ponudba: 230 evrov ob enkratnem plačilu.

Trenutna akcija je pretehtala

Pri njegovi dozdajšnji zavarovalnici so mu ponudili zavarovanje za 200 evrov, kar je skoraj sto evrov manj kot lani. Potem je poklical še eno zavarovalnico, ki sicer velja za dražjo. Trenutno imajo akcijo za nove zavarovance, izkoristil pa je tudi popust za dodaten avto, zavarovan pri isti zavarovalnici, in za takojšnje plačilo ter prišel na 180 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.