Avto
46 ogledov

Še bolj strupena ibiza cupra

Seat ibiza cupra
1/5
Seat
Februarja prihodnje leto v prodajne salone prihaja prenovljena seat ibiza cupra z 1,4-litrskim TSI motorjem z močjo 132 kilovatov (180 KM) in samodejnim dvosklopčnim menjalnikom DSG.

1.4 TSI motor uporablja tehnologijo dvojnega tlačnega polnjenja s kompresorjem in turbopolnilnikom ter direktno vbrizgavanje goriva. Moč 132 kW (180 KM) in navor 250 Nm zagotavljata vozilu, da z mesta do hitrosti 100 km/h pospeši v 6,9 sekunde, tovarniško izmerjena poraba je 5,9 litra na 100 prevoženih kilometrov. Od ostalih ibiz jo loči poseben zvočni izvajalnik v izpušnem sistemu, ki ustvarja poln, športen zvok. 7-stopenjski menjalnik DSG z zelo kratkimi prestavnimi časi je sedaj mogoče upravljati tudi z obvolanskima prestavnima ročicama.

Podvozje s serijskimi 17-palčnimi platišči je znižano, da zagotavlja optimalno natančnost in dinamiko krmiljenja. Zavorni sistem AP Racing Performance je opcijsko na voljo namesto serijskih visokozmogljivih zavor. Elektronska zapora diferenciala (XDS) zmanjšuje težnjo vozila k podkrmiljenju in izboljšuje vodljivost pri hitri vožnji skozi ovinke. Elektronski stabilizacijski program (ESP), ki vključuje asistenco za speljevanje na klancu, je sestavni del serijskega paketa varnostnih sistemov.

Ibiza cupra se ponaša s povsem novim infotainment sistemom, ki ga je moč nadgraditi z inovativnim multimedijskim sistemom seat portable system. Naprava s 5-palčnim zaslonom je integrirana v elektronski sistem vozila. Je snemljiva, zato jo je mogoče uporabljati tudi zunaj vozila. Njene številne funkcije omogočajo navigacijo, prostoročno telefoniranje z glasovnim upravljanjem in prikaz informacij potovalnega računalnika. Sistem vključuje tudi funkcijo "fotookvirja", ki uporabniku omogoča, da naloži svoje lastne fotografije, pa tudi funkcijo "svetilke", s katero si je ponoči možno svetiti zunaj vozila.

Maja prihodnje leto bo portable system vključeval še druge nove funkcije, kot je spletno povezavo preko povezanega pametnega telefona – uporabniki bodo tako lahko dostopali do aktualnih informacij o prometu, vremenu in možnostih parkiranja ter uporabljali funkcijo iskanja, vezano na trenutno lokacijo vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.