Avto
6713 ogledov

Se nam obeta še manj avtomobilov?

BMW proizvodnja, električni avtomobili BMW
Evropski avtomobilski industriji bi lahko v nekaj tednih zmanjkalo magnezija.

Poleg proizvodnih težav in zamikanje prihoda novih vozil do končnih kupcev, ki jih povzroča globalno pomanjkanje čipov, se nemška industrija zdaj boji tudi ozkih grl pri dobavi magnezija. Slednji je nujno potreben za avtomobilsko in letalsko industrijo.

Čip polprevodnik vezje Čipi Avto So proizvajalci vozil res "100 let za opicami"?

"Pričakuje se, da bodo sedanje zaloge magnezija v Nemčiji, pa tudi v vsej Evropi izčrpane najkasneje v nekaj tednih. Najkasneje do konca novembra 2021," je v nedavno objavljenem stališču opozorilo nemško Združenje za kovine.

Proizvodnja volkswagna ID.3 | Avtor: Epa Epa

Proizvodnja volkswagna ID.3 Avto Avtomobilska industrija se sooča s pomanjkanjem pomembnega dela

Združenje je nemško vlado pozvalo, naj "nujno začne diplomatske pogovore s Kitajsko", da bi zagotovila dobavo magnezija za nemško industrijo. V primeru ozkega grla oskrbe v obsegu, grozijo "velike izgube v proizvodnji".

Parkirišče, novi avtomobili Kriza Avto Kriza: Avtomobilov bo manj

Proizvodnja Škode v Maldi Boleslav | Avtor: EPA EPA

Ključ imajo Kitajci

Po podatkih nemškega združenja kar 95 odstotkov evropskega povpraševanja po magneziju trenutno pokriva kitajski izvoz. Kitajska je v okviru prizadevanj za zmanjšanje lastne porabe energije v zadnjem času drastično zmanjšala proizvodnjo magnezija. "Na podlagi različnih virov je mogoče domnevati, da je bilo najmanj 31 tovarn magnezija v najpomembnejših svetovnih centrih za proizvodnjo magnezija na Kitajskem zaprtih, ali pa so morali zmanjšati svojo proizvodnjo za 50 odstotkov," poroča trgovsko združenje.

Čip polprevodnik vezje Kriza Avto Ni ključnega dela, ni avtov ... ali pa so vse dražji

Kovina je potrebna v celotni industrijski: v avtomobilski, letalski, gradbeni in embalažni industriji ter v strojništvu in pri proizvodnji jekla.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.