Avto
132 ogledov

Sharan prvič z drsnimi vrati

Enoprostorec je bil zasnovan za družine z dvema ali več otroki in za ljudi, ki s
1/25
Žurnal24 main
Volkswagen je v Ženevi razkril novo generacijo sharana, ki je prvič dobil drsna zadnja vrata, izboljšav pa je bil deležen na vseh področjih.

Novemu in staremu VW sharanu sta skupni le še dve komponenti: senčnika. Vse druge komponente – od vijakov do tehnologij, vključno z motorji TDI in TSI (103 kW/140 KM do 147 kW/200 KM) ter menjalniki (opcijski DSG) – so nove.

Novost ponuja prilagodljivo zasnovo sedežev EasyFold (do sedem sedežev), sedem zračnih blazin, avtomatsko upravljanje dolgih luči light assist, biksenonske žaromete z dnevnimi in pozicijskimi lučmi z LED-tehnologijo ter druge domiselne rešitve. Nov je sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in uravnavanje višine podvozja.

Sharan nadalje ponuja elektronsko parkirno zavoro in parkirni sistem s krmilno avtomatiko 2.0 (avtomatsko obračanje volana pri parkiranju na še manjših parkirnih mestih, na robnikih, med drevesi in v ovinkih ter tudi prečno glede na smer vožnje) poskrbita za več udobja in varnost. Sharan ponuja nov razvedrilni sistemi, veliko električno panoramsko strešno okno (s trikrat večjo stekleno površino kot pri običajnem strešnem oknu) in visokozmogljivo 3-consko klimatsko napravo. Polavtomatska klimatska naprava (climatic) in radio s CD-predvajalnikom (RCD 210) sta na voljo pri osnovni različici, pri kateri je sicer možno izbirati med tremi paketi opreme: trendline, comfortline in highline. Sharan bo s svojo tretjo generacijo v ponudbo znova vključil štirikolesni pogon (sharan 2.0 TDI 4Motion s 103 kW). Nov model bo v nekaterih državah mogoče naročiti že konec marca; njegov prihod na trg pa je načrtovan za sredino poletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.