Avto
2327 ogledov

Sin Savdskega šejka se je ogrel za dirkaške umetnije Slovenca

1/10
Aaron Meriwether
Bora, kot slovenskega umetnika Borisa Vučkoviča kličejo prijatelji, ustvarja zadnja tri desetletja predvsem avtomobilske motive na steklu. Zdaj je pritegnil pozornost tudi v Dubaju.

Slovenski umetnik Boris Vučkovič je v Dubaju javnosti na ogled postavil svoje umetnine, ki jim pozornost posveča že 30 let. Skozi čas se je specializiral za ustvarjanje na steklu, ko kaplja barve v posebni tehniki, kar ustvarja 3D izgled njegovih umetnin. Dopolni jih s posebno izbranimi okvirji narejenimi iz posebnih materialov usnja in alkantare, ki jih najdemo tudi v avtomobilih. Same slike tehtajo 15 kilogramov in več, saj je povprečno velikost slike 60x80 centimetrov.

 | Avtor: Aaron Meriwether Aaron Meriwether

Javno zbiranje ponudb za bencin za dirkanje Slovenija Finančna uprava prodaja bencin za dirkanje

Konec meseca marca je odprl razstavo svojih osmih del v prestižnem hotelu Park Inn by Radisson v Dubaju. Hotel se nahaja na bulevarju, ki gleda direktno na dirkališče in se ponaša z dirkaškim izgledom notranjosti. V predverju hotela si je mogoče na stropu celo ogledati Ferrarijev dirkalnik iz 50-ih let.

 | Avtor: Aaron Meriwether Aaron Meriwether

Razbiti audi R8 POZOR: VZNEMIRLJIV VIDEO Avto Sopotnik pred smrtjo posnel dirkanje s hitrostjo 320 km/h

To je tudi tematika, ki je umetniku najbližje. Med razstavljenimi umetninami so najbolj izstopajoče tiste s Ferrarijevo tematiko, kot je na primer ujet trenutek objema legendarnega Michaela Schumacherja z Rubensom Barichellom po Nemčevi zmagi 20. aprila 2003 v San Marinu. Tik pred to slovito zmago je nemški legendi umrla mati. Izpostaviti velja tudi umetnino na kateri je upodobljen zmagovalec z dirkalnim peugeotom izziva Abu Dhabi Desert Challenge, šejk Khalid Bin Faisal Al Qassimi.

 | Avtor: Aaron Meriwether Aaron Meriwether

Dirkanje po ledu z KTM X-bovi ekskluzivno Avto Dirkanje po ledu z KTM X-bovi

Razstavo je podprl in pripeljal do realizacije v Dubaju živeči Slovenec Iztok Franko, ki je tudi sicer tesno povezan s svetom avtomobilizma. Slike slovenskega umetnika so na voljo za nakup, cene za posamezno sliko je okoli 12 tisoč evrov. Organizatorji dogodka pravijo, da se je razstave udeležil tudi sin Savdijskega šejka, ki si je v svoji sobi zaželel kar tri umetnine Borisa Vučkoviča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice