Avto
57 ogledov

Sin župana se šopiri z zverinskim BMW

BMW Željka Keruma Tino Juric/PIXSELL
Sin splitskega župana Željka Keruma kljub zakonu, ki pravi, da hrvaški vozniki, mlajši od 24 let, ne smejo voziti vozila z močjo, višjo od 80 kilovatov (110 KM), se naokoli vozi z nabritim BMW M3, ki zmore hitrost, višjo od 300 km/h.

Splitčani so komentirali vedenje 21-letnega županovega sina Joška Keruma, ki se naokoli prevaža v predelanem BMW, ki je sicer v lasti očetovega podjetja Kerum, d. o. o., piše hrvaški spletni portal 24sata.

Na Hrvaškem namreč velja zakon, po katerem je voznikom, mlajšim od 24 let, prepovedano voziti avtomobile s pogonskim agregatom, močnejšim od 80 kilovatov (110 kM). Po poročanju spletnega medija so očividci mladeniča opazili v BMW z registrsko tablico, ki označuje datum njegovega rojstva (1991). Kerum junior naj bi sicer pazil, da ga ne opazijo, zato se z vozilom prevaža v glavnem ponoči. Zmogljivi športni avtomobil naj bi Joško od očeta dobil za 18. rojstni dan leta 2009, takrat pa naj bi zanj po virih dobro podučenih hrvaških medijev  odštel okoli 200 tisoč evrov. Za mladega voznika tudi to ni bilo dovolj, zato ga je še dodelal in povečal moč, za to pa naj bi odštel še 25 tisoč evrov.

Bralec 24sata je avtomobil fotografiral pred dvema letoma, parkiran na mestu za invalide v garaži Kerumovega trgovskega centra v Splitu. Avtomobil je bil takrat čisto črn, danes pa je po predelavi povsem spremenjen. Dodali so mu spojlerje in razširili blatnike. Po novem ima zmogljivejše zavore in ekstremne športne pnevmatike. Vgradili so mu športni izpuh znanega slovenskega predelovalca vozil in izdelovalca izpušnih sistemom Akrapovič. Popolnoma so predelana tudi vrata vozila, ki se odpirajo navzgor. Strokovnjaki pravijo, da je najpomembnejša predelava motorja, ki je s serijskih 420 konjskih moči (309 kW) nabrit na kar 600 konjskih moči (441 kW). Najvišja hitrost tako predelanega BMW M3 je višja od 300 km/h.

Joško je lani plačal kazen, ker je vozil avtomobil mercedes-benz ML 63 AMG strica Jure. Takrat je skupaj s prijatelji sodeloval v cestnem pretepu, ki je nastal zaradi nesoglasja v prometu.

Komentarjev 6
  • korisnik_6179 08:41 11.junij 2012.

    http://www.vorsteiner.com/bmw/specialedition/gtrs3-rear-bumper.php

  • Skippy 05:19 23.februar 2012.

    kakšen neumen zakon. Torej če imajo doma pri hiši navadnega dizla, ga otrok ne sme vozit, in morajo kupiti še en avto?

  • McClain 12:25 22.februar 2012.

    Kerumi:Jankovici = 1:0 v kojih.