Avto
8812 ogledov

Škoda končno razkrila svojega novega aduta

Škoda kamiq
1/17
Škoda
Škodin mali križanec je končno razkrit. Poglejte uradne fotografije.

Škoda je še pred avtomobilskim salonu v Ženevi razkrila svojega dolgo pričakovanega malega križanca kamiq. Nov SUV, novo nenavadno ime. Kot pri modelih kodiaq in karoq tudi ime kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in na Grenlandiji, ter pomeni nekaj, kar popolnoma ustreza

Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni? Avto Škoda kodiaq GT, kako nenavadno to zveni?

Škoda ime kamiq sicer že uporablja za svoj manjši SUV na Kitajskem, kjer so lani prodali skoraj 28 tisoč primerkov, a je kamiq za evropski trg bistveno drugačno vozilo.

Škoda scala Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Škodin mali SUV oziroma križanec bo v Evropi konkuriral modelom kot so seat arona, renault captur, peugeot 2008 in drugi. Avtomobil je narejen na Volkswagnovi MQB A0 arhitekturi za mala vozila. Pri Škodi zagotavljajo, da je to nadpovprečno prostorno in uporabno vozilo, ponudili pa bodo številne uporabne rešitve znane pod kratico "Simply Clever". Opcijsko bo na voljo tudi z digitalnimi merilniki velikosti 10,25 palca. 

Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda

Škoda vision E koncept Avto Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Tudi v kamiqu, ki v dolžino meri 4,24 metra, se sedi visoko in pregledno. Medosna razdalja je 2,65 metra, prtljažnik meri 400 litrov, pri Škodi pa so mu namenili platišča velikosti do 18-palcev. 

Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda

Škoda scala Avto Škoda končno slekla golfovega izzivalca

Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda

Znano je, da bo v motorni ponudbi 1,0-litrski trivaljni turbobencinski motor s 85 kilovatov moči (115 K) in 1,5-litrski štirivaljni bencinski motor z močjo 110 kilovatov (150 KM), kot tudi 1,6-litrski štirivaljni turbodizelski motor s 85 kilovatov moči (115 KM). Na voljo bo različica s pogonom spredaj, med pogonskimi energenti bo tudi plin, opcijsko pa bo na voljo samodejni dvosklopčni DSG menjalnik, Štirikolesnega pogona kamiq ne bo ponujal. Cena naj bi bila neuradno manjša kot pri VW t-crossu, ki ga v kratkem pričakujemo tudi v Sloveniji.

Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda
Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda
Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda
Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda
Škoda kamiq | Avtor: Škoda Škoda

Komentarjev 2
  • Avatar Pancynalla
    Pancynalla 00:25 27.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • kokodajsarica 20:26 26.februar 2019.

    lol. škoda končno razkrila kopijo citroena.