Avto
13 ogledov

Škoda še pred koncem leta predstavlja novo limuzino

Škoda MissionL koncept
1/3
Škoda
Češki proizvajalec avtomobilov Škoda je na avtosalonu v Pekingu razkril, da bo še pred koncem leta na trgu ponudil novo limuzino rapid, ki se v segmentu uvršča med modela fabia in octavia in predstavlja osrednji pomen za Škodino strategijo rasti do leta 2018.

Nova kompaktna limuzina znamke Škoda se bo imenovala rapid. Češki avtomobilski proizvajalec je to informacijo objavil v sklopu avtomobilskega salona v Pekingu. Novi model bo v Evropi premierno predstavljen še letos. Od leta 2013 pa bodo rapid izdelovali in prodajali tudi v različici za kitajsko tržišče. Kakšen naj bi bil videti ta kitajski model, razkriva predserijska študija MissionL China, ki jo Škoda razstavlja v Pekingu.

"Škoda je v okviru svoje strategije rasti začela z največjo modelsko ofenzivo v zgodovini družbe in bo v naslednjih letih v povprečju vsakih šest mesecev na trg pripeljala nov model," je povedal predsednik uprave družbe Škoda Winfried Vahland na Škodini tiskovni konferenci v Pekingu. "Škoda rapid je naš naslednji novi model, ki je osrednjega pomena za našo rast in ki nam bo zagotovil močan zagon na mednarodnih trgih," je dejal Vahland.

Škoda rapid je model, ki se bo v modelski paleti umestil med fabio in octavio. To bo družinski avto za segment, ki povsod po svetu beleži močno rast. Kakšna naj bi bila njegov dizajn in koncept, razkriva študija MissionL. V okviru snovanja notranjosti za vozilo je avtomobilski proizvajalec med kitajskimi kupci opravil široko zastavljeno anketo, ker jim želi ponuditi avto, ki si ga dejansko želijo. MissionL China in prihodnji kompaktni model, ki bo sledil tej študiji, torej predstavljata kombinacijo tradicionalnih vrednot znamke Škoda in specifičnih zahtev kitajskega trga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.