Avto
8985 ogledov

Škoda slavia je drzen kabriolet

Škoda slavia
1/15
Škoda
Različica spider modela scala v jubilejnem letu obuja spomine na ustanovitev družbe leta 1895.

Udeleženci Škodine poklicne šole so se s poimenovanjem sedmega vajeniškega avta poklonili ustanovitvi današnjega podjetja Škoda Auto pred 125 leti. Václav Laurin in Václav Klement sta takrat svoja prva kolesa, ki sta jih razvila skupaj, prodajala pod blagovno znamko Slavia.

Škoda superb limuzina Intervju Avto Škodinega avta žena možu pred 10 leti v Sloveniji ni dovolila kupiti

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

Sedaj to ime nosi različica spider Škodinega kompaktnega modela Scala, ki je bil prvič osnova za projekt Škodine akademije, ki se odvija vsako leto od leta 2014. Unikatno vozilo so razvili in izdelali vajenci ter bo javnosti predstavljeno čez tri tedne.

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

Vajencev želijo z moderno zasnovano scalo potovati v davno preteklost, ko avtomobili sprva še niso imeli strehe. Načrtne spremembe karoserije omogočajo, da ima spider bolj športen značaj scala, kot navdih pa jim je služil dvovratni dvosedežni kabriolet škoda 1100 OHC iz leta 1957.

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

Škoda logotip Spremembe Avto Naslednjega passata bo razvila Škoda

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

V vozilo so vgradili 1,5 litrski TSI bencinski motor in ga spojili s sedemstopenjskim dvosklopčnim DSG menjalnikom, vanj so vgradili tudi druge elemente, ki jih poznamo iz modela scala, od volana, kompletne elektronike in tudi asistenčne sisteme, vključno z zmogljivim audio sistemom.

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

Škoda octavia RS iV Škoda Avto Škoda razkrila športno octavio z 1,4-litrskim motorjem in kablom!

Tradicija Škodinih vajeniških avtomobilov se sicer odvija od leta 2014 in vajencem Škodine poklicne šole v Mladi Boleslav vsako leto omogoča, da zasnujejo, razvijejo in izdelajo eno konceptno vozilo, ki mora biti posebno. Vsako izmed teh konceptnih vozil ponazarja kreativnost in prizadevnost Škodinega podmladka. Na modelu slavia je delalo 31 udeležencev Škodine poklicne šole. 

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

Škoda octavia scout Skavtinja Avto Škoda scout prvič tudi le z dvema kolesoma

Škoda slavia | Avtor: Škoda Škoda

Leta 2013 je bila ustanovljena današnja Škodina akademija, kjer pod eno streho poteka usposabljanje maturantov in kariernih začetnikov ter nadaljnje usposabljanje zaposlenih in specialistov. Podpisu memoranduma s sindikatom KOVO za subvencioniranje poklicnega usposabljanja leta 2014 je sledila prenova učilnic Škodine akademije. Škoda Auto je skupaj s sindikatom KOVO v usposabljanje in modernizacijo Škodine akademije v preteklih letih investiral več kot 300 milijonov čeških kron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.