Avto
1545 ogledov

Škodina novost: Strup je v majhnih flaškah

Škoda fabia monte carlo Škoda
Oblikovalske skice razkrivajo novo škodo fabio monte carlo.

Škoda je lani predstavila četrto generacijo modela fabia. Letos sledi nova različica, s katero fabia nadaljuje tradicijo dinamično-trendovskih izpeljank. Gre za športno izvedenko monte carlo, s športna zunanjostjo s številnimi črnimi elementi in posebnimi odbijači, značilnimi za omenjeno različico.

Volkswagen polo Porsche Slovenija Avto Porsche Slovenija: Osrednja skladišča vozil letos izpraznili

Prve uradne oblikovalske skice razkrivajo še okvir Škodine mreže hladilnika črne barve, prav tako tudi rob usmernika zraka na specifičnem sprednjem odbijaču z veliko spodnjo odprtino za dovod zraka. Črno lakirani so tudi difuzor v športnem zadnjem odbijaču in napis na pokrovu prtljažnika, pa tudi ohišji zunanjih ogledal, okenski okvirji, stranski pragovi in zadnji usmernik zraka. Na sprednjih blatnikih so oznake Monte Carlo.

Škoda fabia monte carlo | Avtor: Škoda Škoda

Škoda enyaq coupe iV Uradno Avto Pred vrati novi Škodin SUV kupe

Od leta 2011 nosijo Škodini dinamično-trendovski kompaktni modeli oznako Monte Carlo. S črnimi karoserijskimi detajli, športno zasnovano notranjostjo in še bogatejšo serijsko opremo obujajo spomine na Škodine uspehe na legendarnem rallyju Monte Carlo. To različico opreme je Škoda predstavila pred enajstimi leti z drugo generacijo modela Fabia. Poleg njene naslednice so kasneje različice Monte Carlo dobili tudi modeli citigo, yeti in rapid spaceback. Škoda ima trenutno v ponudbi modela scala monte carlo in kamiq monte carlo.

Porsche Inter Auto PROMO Uporabno Električni avtomobili 2022: Kateri modeli bodo letos osvojili kupce?

Škoda fabia monte carlo | Avtor: Škoda Škoda

Rdeči poudarki in karbonski videz se nadaljujejo tudi v športno zasnovani notranjosti. Notranjost je sicer pretežno črne barve. Po višini nastavljiva športna sedeža imata integrirana vzglavnika, na večfunkcijskem športnem volanu s tremi kraki je oznaka Monte Carlo. V usnje oblečene volanski obroč, ročico ročne zavore in prestavno ročico krasijo črni šivi. Načrtno umeščeni rdeči poudarki so na sedežnih prevlekah in vodoravnih dekorativnih letvah na armaturni plošči, na sredinski konzoli in na vpadljivo oblikovanih ročajih na vratih. Naslona za roke v sprednjih vratih in spodnji del armaturne plošče imajo specifičen karbonski videz.

Komentarjev 2
  • milan243 09:31 03.februar 2022.

    Hudooooooo trije valjčki 75konjev WRCspecialke so v strahu.

  • kapibara1 08:32 03.februar 2022.

    ...Strup je v majhnih flaškah.. - Pa drek za analizo tudi !