Avto
72020 ogledov

Slaba novica za kupce novih avtomobilov

Avto, prodaja, kupovanje, avtosalon Profimedia
Avtomobili so postali redki in dragoceni. To napovedujejo pri priznanem CAR Institute.

Novih avtomobilov bo po napovedih inštituta CAR še dolgo primanjkovalo. Novembra so vsi kazalniki pokazali na rast cen novih in rabljenih avtomobilov.

Nakup avtomobila preko interneta Preverili smo Avto Preverili smo: Tako velik je skok cen 16 osnovnih izvedenk avtomobilov v 10 letih pri nas

Po mnenju strokovnjaka bo novih avtomobilov še dolgo primanjkovalo. Posledično se bodo cene dvignile, akcijskih popustov, ki so bili povsem običajni v avtomobilski industriji, pa bo še manj, napoveduje Ferdinand Dudenhöffer iz Duisburškega centra za avtomobilske raziskave (CAR).

Nakup avtomobila | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Volkswagen polo Po novem letu Avto Obeta se že tretja podražitev avtomobilov

Pri CAR redno delajo raziskave avtomobilskega trga. "Avtomobili so postali redki in dragoceni," je za Automobilwoche dejal Dudenhöffer in poudaril, da to vse bolj velja tudi za rabljene avtomobile.

Nakup, prodaja, avta, avtov, vozila, evri, cena, evro, stroški Staro za novo Avto Prodajalec mu je ponudil 2.000 evrov, sam ga je prodal za 4.500

Še dražji avtomobili

V prihodnjem letu lahko pričakujemo nov skok cen novih avtomobilov. Volkswagen in Audi načrtujeta dvig cen takoj po novem letu, vendar trgovcev še nista obvestila, za koliko bodo te dejansko višje.

BMW proizvodnja, električni avtomobili | Avtor: BMW BMW

Rabljeni avti Nova resničnost Avto Nova resničnost: Rabljena vozila dražja kot nova

V opravičilo sta oba proizvajalca navedla trenutno situacijo z dobavo surovin. Težavam z dobavami surovin, med katerimi gotovo najbolj izstopajo polprevodniki, namreč za zdaj še ni videti konca, poleg tega pa se morajo proizvajalci soočati tudi s hitro rastjo cen energije in surovin. Viri blizu uprav navajajo, da so znamke zviševanja cen načrtovale šele marca ali aprila, vendar pa so jih zaradi hitrega naraščanja cen surovin prestavile že na januar.

Komentarjev 9
  • PasjaProcesija 15:43 13.december 2021.

    Ne vidim problema kar se zalog tiče. Kupite azijski avto. Je kakšen odstotek dražji, a načeloma kvaliteten in na zalogi.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 11:25 13.december 2021.

    Kakše cene bodo,bo pa odvisno od kupne moči,če se ne bo kupovalo se bodo pocenili,čez eno leto bodo še cenejši,ali pa morda se motim

  • AnzeSmolej 09:12 13.december 2021.

    Bral sem javne objave proizvajalcev čipov kot je tudi Intel in so pisali da je problem pri proizvajalcih vozil in NE pri proizvajalcih čipov! Laično povedano da naj se ne bi hotela avto industrija prilagoditi novim standardom in novim tehnologijam ...prikaži več in želijo stare (cenejše...) čipe. Seveda se čip industrija ne bo prilagajala zastarelim standardom.