Avto
18 ogledov

Slovenci konservativni kupci vozil

Avto, prodaja, nakup Shutterstock
Vozniki Srednje in Vzhodne Evrope so precej konservativni, saj vozijo srebrno-sive avtomobile skupine Volkswagen, kaže raziskava, ki jo je Generali PPF Holding izvedel v devetih državah Srednje in Vzhodne Evrope, kjer posluje.

Izkazalo se je namreč, da je Volkswagen največkrat zavarovan avtomobil na Hrvaškem, Poljskem in v Romuniji. V Sloveniji pri Generalijevih zavarovancih vodijo avtomobili znamke Renault (33,42 odstotkov), sledita Volkswagen (19,93 odstotka) in Opel (17,72 odstotka). Srbski vozniki vztrajajo pri svoji tradicionalni domači znamki Zastava. Domačih avtomobilskih znamk se držijo tudi Čehi in Slovaki, kjer je med zavarovanimi avtomobili na prvem mestu Škoda, Opel pa je številka ena v Bolgariji in na Madžarskem.

Povprečna starost avtomobilov, po zavarovalnicah, ki sodijo pod okrilje Generali PPF Holdinga, se giblje od osem pa vse do 16 let. V Sloveniji je pri Generaliju zavarovanih največ avtomobilov starih do osem let, in sicer kar 85,97 odstotka, medtem ko je največ zavarovanih avtomobilov v Bolgariji starih do 16 let.

Pri sklepanju obveznega avtomobilskega zavarovanja in kasko zavarovanj vozniki največkrat zavarujejo avtomobile sive, rdeče in bele barve. Srebrno-siva barva prevladuje pri madžarskih voznikih, ki tako sledijo splošnemu evropskemu trendu; v Srbiji ima 16 odstotkov ljudi bele avtomobile, medtem ko kovinsko-siva z 12 odstotki vodi na Češkem. V večini držav je na drugem mestu rdeča barva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.